pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kino Metropol bude pravidelně promítat české filmové klasiky. Začne se Starci na chmelu

Olomoucké kino Metropol navazuje na oslavy 85 let cyklem klasických českých filmů. Vždy v druhé polovině měsíce uvede jednu nezapomenutelnou klasiku české kinematografie na původním 35 mm pásu. Budete tedy moci zažít promítání jako za starých časů. Občasné „zapršení“ obrazu, praskání zvuku nebo přestávka v polovině filmu, kdy se musí vyměnit filmový pás, jen podtrhnou tu správnou retro atmosféru.

První film, který dostal prostor, je legendární muzikál z 60. let Starci na chmelu. Promítat se bude už v úterý 18. září od 20:00. Výběr tohoto snímku není náhodný. Snem našeho pana promítače Ivana, který se v olomouckých kinech pohybuje už dvaačtyřicet let, je tento film někdy vidět na velkém plátně. Nikdy jej totiž v kině neviděl.

Do hezké studentky Hanky se na chmelové brigádě zamiluje její zásadový spolužák Filip. Dívka se přestěhuje do mladíkova útočiště v podkroví, jejich čistá láska však naráží na závist jejího zhrzeného nápadníka a na nepochopení dospělých, kteří nedokázali zůstat mladí.

Muzikál Stanislava Rychmana o první lásce a o prvním „hříchu“ dodnes zaujme mladistvým idealismem, ale také generační revoltou vůči pokrytecké morálce duševních starců všeho druhu i věku.

Více informací naleznete na webových stánkách www.kinometropol.cz nebo na facebookové události.

Tisková zpráva

Štítky Starci na chmelu, Kino metropol, film, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.