úterý 16. dubna 2024 Irena

Hospodského kvízu na téma Přátelé se v Olomouci zúčastní přes sto týmů, zaplní osm hospod

V pondělí 17. září se po celé republice bude konat speciální Hospodský kvíz na téma Přátelé. Toto téma vzbudilo velký ohlas a počet přihlášených týmů už překonal hranici 700 týmů. Ti všichni si poměří své znalosti v jeden večer na 56 otázkách o seriálu Přátelé. V Olomouci se zúčastní přes 100 týmů, což je asi 600 lidí.

Hospodský kvíz je vědomostní soutěž, při které si s partou přátel utvoříte tým, jdete sednout do hospody, dáte si pivo a soutěžíte s ostatními týmy ve znalostech různých oborů. Body se vám sčítají a na konci večera pak nejlepší týmy získají nějakou cenu - láhev alkoholu, panáky nebo poukaz na konzumaci. Celý večerem provází soutěžící moderátor, který se stará o zábavu.

V pondělí 17. září od 19:00 se v 8 olomouckých podnicích rozběhne speciál Hospodského kvízu věnovaný jen otázkám na kultovní seriál Přátelé. „Jde o největší kvízovou akci, co se kdy v České republice pořádala. V Olomouci se zúčastní přes 100 týmů, což je asi 600 lidí. Větší kvíz v Olomouci ještě nebyl,“ uvedl Daniel Langer, spolumajitel Hospodských kvízů, který začal pořádat kvízy v Olomouci už před pěti lety. V hanácké metropoli se nyní bude hrát například v Kozlovně, Jazz Tibetu, Doze, M. D. Originalu a dalších kvízových podnicích.

Kvíz na téma Přátelé nebude probíhat jen v Olomouci, ale i po celé republice. Brno, Praha, České Budějovice, Pardubice, Plzeň, tam bude vícero podniků, hrát budou ale i menší města jako Znojmo, Prostějov, Kolín nebo Kladno. Celkem se na kvíz o Přátelích chystá přes 700 týmů v 64 podnicích po celé republice. Ti všichni budou soutěžit v jeden čas a budou mít stejné otázky. Větší kvízovou akci nikdo v České republice ještě neuspořádal.

Soutěžící budou soutěžit nejenom o prestiž a věčnou slávu, ale kromě klasických kvízových cen od podniků, jako jsou láhve alkoholu, panáky nebo poukazy na útratu, také obdrží speciální ceny. „Hospodský kvíz chce být i společensky prospěšný, takže jsme nechali vyrobit opravdu jedinečné a unikátní poháry v chráněné dílně Sociální ateliér Tilia. Znalci seriálu asi tuší, co to bude za poháry, ti ostatní se musí nechat překvapit,“ neprozrazuje tajemství Langer. Kvíz však bude mít i doprovodnou soutěž, kde budou lidé soutěžit o balíčky výběrové kávy od Coffe to Home, jídlo v podobě pizzy či sushi nebo dárky od Pivotéky Olomouc.

Přátelé v Olomouci startují novou kvízovou sezónu

Přátelé mají odstartovat novou kvízovou sezónu v Olomouci, která začíná vždy se začátkem semestru. Lidé mohou sestavit tým a vyzkoušet si své všeobecné znalosti celkem v sedmi podnicích v Olomouci. Hraje se od pondělí do čtvrtku, začíná se okolo 19:00. Nově lidé mohou přijít i na kvízy do Bernard baru, Street baru nebo do restaurace Mačák. Celý výčet podniků a jak se na kvíz přihlásit najdete zde.

Soutěžící ale v klasických kvízech nesoutěží jen mezi sebou v rámci jednoho večera, ale i v rámci celého kraje i republiky. Po jedenáct podzimních týdnů běží mezihospodské ligy, kde se týmům sčítají nahrané body z kvízů. Ti, kteří mají nejvíc bodů nebo se poctivě účastní, se mohou těšit na ceny od Captain Morgan nebo Albi.

Tisková zpráva | Foto Facebook FRIENDS (TV show)

Štítky kultura, vědomosti, kvíz, Přátelé, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.