středa 24. dubna 2024 Jiří

Divadlo na cucky roztančí Olomouc

Dvě výrazné taneční inscenace a workshop chystá v červnu pro diváky olomoucké Divadlo na cucky. Představení jsou součástí mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Praha, který kromě Prahy zavítá i do regionů. V prostorách Divadla na cucky se tak diváci setkají s Luciou Kašiarovou a Vandou Hybnerovou nebo s Andreou Miltnerovou. Dnes to řekl mluvčí divadla Zdeněk Vévoda.

Úvodní festivalové představení s názvem Angel-y je připraveno na tuto sobotu 7.6.2014 od 20,30 hod na nádvoří divadla ve Wurmově ulici. "Jedná se o první společné setkání známé české herečky Vandy Hybnerové, která už tradičně vyhledává zajímavé a zásadní alternativní projekty, a Lucie Kašiarové. Svým inspiračním vkladem přispěl i mim a herec Boris Hybner," uvedl Vévoda. Vstupné je 150 Kč.

Slovenská performerka a ředitelka Studia Alta Lucia Kašiarová zároveň o den později povede v Olomouci workshop současného tance.
   

Druhou porci současného tanečního umění naservíruje olomouckému publiku Andrea Miltnerová ve středu 18. června ve Freskovém sále Divadla na cucky. Její zamyšlení nad tématem paměti nese název Flashback. "Miltnerová se do jisté míry inspiruje pevným kódem barokní gestiky, stejně jako svou charakteristickou obsesí pohybem," popsal autorčin přístup Vévoda.
   

Hlavní program letošního festivalu Tanec Praha začal v pondělí v pražském divadle Ponec inscenací Conversation Piece australské choreografky Lucy Guerinové. Mezinárodní přehlídka současného tance potrvá do 26. června a vzdá hold kanadské choreografce a tanečnici Marii Chouinardové, jedné z předních postav současného tance.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.