čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Největší olomoucký hudební festival startuje již příští týden

Rocková událost roku 2014 je za dveřmi. Něco málo přes týden zbývá do startu čtvrtého ročníku festivalu Bounty Rock Café Open Air. Do již důvěrně známého prostředí Korunní pevnůstky míří výběr skupin, které patří k tomu nejlepšímu, co je na české i evropské rockové scéně k mání. Těší se nejen fanoušci, kteří v předprodeji skoupili už přes dva a půl tisíce lístků, ale samozřejmě také muzikanti. Na youtube o tom ostatně přesvědčují také jejich videopozdravy (https://www.youtube.com/watch?v=vCGzijIx88U), do kterých se zapojila i hvězda nejočekávanější, Ian Anderson.

Připomeňme si stručně, co publikum v olomoucké Korunní pevnůstce 14. června čeká. Program otvírá ve 13.00 hodin domácí formace, složená z výborných muzikantů a lektorů Olomouckého hudebního institutu. Hned poté následuje první velká specialitka, jediné letošní rockové vystoupení Dana Bárty s kapelou Alice v ČR. Dnes především jazzový zpěvák Dan Bárta se představí ve své původnější, rockové poloze, což je samo o sobě velkým magnetem pro znalce naší scény. „To bude po dvou a půl letech sraz třídy v Olomouci,“ těší se Dan Bárta.


Máma, táta, Špinavý záda, Sladce spi… všechny oblíbené hity ze své předlouhé éry zahraje Hudba Praha s Michalem Ambrožem, Skupina má i po třiceti letech stále stejný drajv a dokáže přivést diváky do varu. „Zahrajeme vám repertoár z největších pecek,“ slibuje Michal Ambrož.  „Zlatým hřebem mezi tuzemskými kapelami je Česká supergroup, v níž je každý post obsazený hudebníkem podle hlasování posluchačů rádia Beat a čtenářů časopisu Rock & Pop,“ říká hlavní pořadatel festivalu Dušan Neumann. Tedy Střihavka, Pavlíček, Dragoun, Meier, Kulhánek a Hrubý.

Žhavý sobotní večer pak vygraduje legendárními Jethro Tull´s Ian Anderson. „Pozor, nejedná se jen o samotného Iana Andersona, ale o plnohodnotnou kapelu. Je to dnešní oficiální název kapely, který Anderson používá od odchodu kytaristy Martina Barreho,“ vysvětluje Dušan Neumann. „Doufám, že se v létě všichni uvidíme na  festivalu v Olomouci,“ vzkazuje sám Ian Anderson. 


Letošní ročník slibuje opravdu skvělou atmosféru, perfektní nazvučení a navíc i novou velkoplošnou obrazovku vedle pódia.
Vstupenky jsou k dostání v síti TICKETSTREAM nebo v Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů v Olomouci. Lístek v předprodeji přijde na 800 Kč, v den koncertu na 990 Kč.

Více informací na www.brcopeair.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.