sobota 27. července 2024 Věroslav

Olomoucké kulturní prázdniny startují již 1.7.2014

Již od 1.7.2014 nabídnou Olomoucké kulturní prázdniny divadlo pro malé i velké, kabaret, rockové, bluesové či reggae koncerty, kurz tvůrčí fotografie, dílny pro děti či výstavy v několika galeriích. Tradiční festival Olomoucké kulturní prázdniny se stejně jako každý rok snaží obohatit místní kulturní scénu v letním čase. Letos přináší zase nová jména a aktivity – hvězdou programu je novodobá Janis Joplin, americká rocková zpěvačka Dana Fuchs, která otevře festival první červencový den. Koncert je pro veřejnost zdarma.

„Snažili jsme se poskládat program tak, aby oslovil publikum z Olomouce a okolí i návštěvníky města, kteří zde tráví dovolenou,“ řekl hlavní organizátor Dušan Neumann. Sám se nejvíc těší právě na Danu Fuchs, která díky svému chraplavému hlasu i vrozenému muzikantství ztvárnila Janis Joplin v muzikálu Love, Janis a sklízí úspěchy doma v Americe i na starém kontinentu. Do Olomouce zajíždí v rámci turné k nové desce, na kterém se zastavila také v Amsterdamu, Oslu či Berlíně.


Kromě Dany Fuchs uvidí diváci na koncertních pódiích v Olomouci také legendu české rockové scény Vladimíra Mišíka s ETC, písničkáře a vypravěče Václava Koubka, obnovenou skupinu Burma Jones, slovenskou herečku a zpěvačku Szidi Tobias, Jack Cannon Blues Band z Maďarska, raggae partu z Olomoucka Homebwoyrasta a zajímavý projekt Kon Sira, odkazující na židovské a balkánské hudební tradice.


Zkrátka nepřijdou ani milovníci divadla. S Tomášem Matonohou, Pavlem Liškou či Josefem Poláškem dorazí do města kabaret Komediograf, pražské Švandovo divadlo představí  autorskou inscenaci Cry, Cry, Baby, o zábavu pro děti se postará tradičně Divadlo Tramtárie, Divadlo bez kliky a soubor Cirkus LeVitare.


„Nově jsme připravili pro zájemce třídenní fotografický workshop s předními olomouckými fotografy – Vladimírem Jankem, Janem Andreašem a Jaroslavem Šimečkem. Ve spolupráci s Českým rozhlasem Olomouc v rámci kulturního léta organizujeme koncert Ivana Hajniše and The New Blues Band, který se bude živě přenášet do éteru,“ přiblížil Dušan Neumann.
Více informací o programu, místech vystoupení či prodeji vstupenek najdete na webu http://www.olomouckekulturniprazdniny.cz/.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.