čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Szidi Tobias koncertuje na nádvoří radnice

Slovenská herečka a šansoniérka Szidi Tobias se chystá do Olomouce. Na nádvoří radnice ji můžete vidět ve čtvrtek večer. Nejen znalci ocení její svébytný hlasový projev.

Sidónia Tobiášová, známá jako Szidi Tobias, je slovenská herečka a zpěvačka. Za ztvárnění hlavní postavy Evy v televizním filmu Petra Krištúfka Dlouhá krátká noc získala na festivalu Art Film 2004 v Trenčianských Teplicích slovenskou cenu Igric. Za herecký výkon ve filmu Pod hladinou také získala prémii slovenského Literárního fondu. Kromě herectví se věnuje také zpěvu, jeji osobitý vklad do světa slovenského i českého šansonu je nepřehlédnutelný.

 

Szidi Tobias má za sebou 5 sólových alb, mezi nimi i jedno zlaté. Koncertní vystoupení tvoří průřez ze všech dosud vydaných desek. Její písně jsou plné citu, upřímnosti, radosti a pozitivní energie… Kritiky je označovaná za jeden z nejvýraznějších hlasů na „federální“ scéně, či dokonce za druhou dámu českého šansonu. Posluchači se mohou těšit na oblíbené písně nejen z autorské dílny Milan Vyskočáni a Peter Lipovský.

 

24.7.2014 od 20,00 hod

Nádvoří radnice

vstupné: 300 Kč

Předprodej: Informační centrum Olomouc

(il)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.