pátek 29. března 2024 Taťána

Unikátní večer otevře Pevnost poznání

Blíží se v pořadí pátá PechaKucha Night Olomouc, tentokrát na téma móda. Po sérii čtyř úspěšných kulturně společenských večerů zahájí sezónu organizátoři Pecha Kucha Night Olomouc už za dva týdny a to 3. 4. 2015 v Pevnosti poznání, která bude oficiálně otevřena veřejnosti až v rámci Academia Film festivalu. Přijďte se do těchto unikátních prostor podívat s předstihem.

Cílem páté Pecha Kucha Night je poskytnout divákům ucelený náhled na současnou českou módní tvorbu a představit důležité osobnosti oděvního návrhářství, autorského šperku a módní fotografie. V desítce prezentujících se mimo jiné představí:

Zorya - značka, pod kterou se ukrývá autorský šperk tvořený dvojicí Zdeněk Vacek a Daniel Pošta. Za svou kolekci Virus v roce 2011 získali ocenění Grand designér roku.

Patterman – od skateboardu k saku, to je cesta Lukáše Patternmanna, který svou vlastní značku založil v roce 2010. Jako jeden z mála se věnuje tvorbě pánské módy.

Czech Fashion Council - přijede představit OLO Křížová. Seznámí nás s institucí, která iniciuje dialog o fungování českého módního průmyslu, zapojuje do něj školy, výrobce nebo samotné návrháře.

Čubky sobě - projekt Barbory Lazarczykové, která se rozhodla fotit ženy pro jejich muže. Výsledkem jsou provokativní fotografie, na kterých se každá ženou stává Bohyní.

„Poprvé jsme koncept kulturně společenských večerů PechaKucha Night Olomouci s úspěchem představili v dubnu loňského roku. Tento koncept, který dovoluje tvůrci představit své dílo v prezentaci o 20 snímcích, se u publika setkává s velkým ohlasem. Během pouhých 6 minut a 40 vteřin lze pobavit, zaujmout i vzdělat, nikoliv však nudit. Pravidelně se akce účastní na dvě stě lidí. A ani pátá PechaKucha Night Olomouc nebude výjimkou,“ prozrazuje zakladatelka olomoucké PKN, Alžběta Smejkalová.

Koncept 20x20 pochází z Japonska, kde jej navrhli architekti Klein – Dytham, a odkud se rozšířil do celého světa. Dnes si na PechaKucha Night můžete zajít i v Olomouci. Organizátoři lákají nejen na tvůrce z oblasti módy, architektury a designu, ale také na hudební produkci po skončení prezentací.

„PechaKucha Night Olomouc ale prezentací samotnou nekončí. Na hlavní program navazuje afterparty, kde mají jak prezentující tak hosté možnost vzájemně se setkávat a vyměňovat si zkušenosti a kontakty neformálním a příjemným způsobem. Výjimkou nebývá ani společná diskuze hostů, prezentujících a organizátorů až do časných ranních hodin,“ dodávají za organizační tým Martina Bělánková a Ondřej Nosek.

PechaKucha Night Olomouc vyniká neformální atmosférou a koncentrací zajímavých osobností ze světa českého designu, architektury a umění.

Více o akci najdete na stránkách pechakucha.org/cities/olomouc, sledovat informace o pravidelných událostech a akcích můžete na našem facebookovém profilu facebook.com/PechakuchaOlomouc

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji v Informačním centru v podloubí radnice.

Kontaktní osoby: Ondřej, Alžběta, Martina, e-mail: pknolomouc@hyrivy.cz.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.