středa 24. dubna 2024 Jiří

V Olomouci vystoupí světová operní hvězda Elina Garančová

Na Horním náměstí v centru Olomouce dnes ve 20,30 hod vystoupí světová operní hvězda lotyšského původu Elina Garančová, která zazpívá světové operní árie. Její koncert navazuje na novodobou tradici vystoupení umělců zvučných jmen pod širým nebem ve středu města.

Pro diváky byla před radnicí už ve středu postavena tribuna s kapacitou 2800 míst. Zpěvačku, která 15 let sklízí úspěchy na pódiích největších světových operních scén, doprovodí Moravská filharmonie Olomouc, dirigentské taktovky se chopí světoznámý dirigent a manžel zpěvačky Karel Mark Chichon.
   

Olomoucký koncert Garančové je součástí Hanáckého operního festivalu, který zahrnuje i koncert maltského tenoristy Josepha Calleja v Prostějově na konci srpna.

„Dramaturgii večera určiuje většinou pořádající agentura spolu se samotným interpretem. Na přání paní Eliny Garanča začínáme symfonickou básní Jeana Sibelia Finlandia, což je začátek dosti netradiční, o to více se na něj těším,“ prozradil ředitel Moravské filharmonie Olomouce Vladislav Kvapil. Jako host vystoupí nadějný a talentovaný český tenorista Petr Nekoranec.

Horní náměstí Olomouc. Hlediště pojme 2.774 diváků a pro nepříznivé počasí (déšť) jsou připraveny pro všechny diváky pláštěnky.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.