pátek 29. března 2024 Taťána

Kvůli horkovodu se bude chodcům hůř chodit a řidičům hůř parkovat

Dopravu v centru Olomouce letos zkomplikuje stavba horkovodu. Stavba horkovodu letos zkomplikuje dopravu na několika místech v centru Olomouce. V úterý začnou dělníci měnit parní rozvody dálkového vytápění za horkovodní například v ulicíVídeňská a v části třídy Svobody, kde bude kvůli tomu platit částečnádopravní uzavírka. Novinářům to sdělila mluvčí radnice Radka Štědrá.

Stavební práce budou v následujících týdnech postupně zahájeny v ulicíchHavlíčkova, Vídeňská a v části ulice Spojenců až ke Švédské ulici. Další část horkovodu povede od ulice Havlíčkovy a Vídeňské směrem k teplárně. Nový horkovod bude pokračovat ulicemi Aksamitova a také částí Kateřinské ulice. Následovat bude přechod nové trasy lávkou přes Mlýnský potok až na třídu 17. listopadu. 

"Realizace takto rozsáhlé stavby technické infrastruktury s sebou přinesečástečné omezení dopravy, rozkopání travnatých ploch, chodníků i komunikací. Od investora jsme proto požadovali jasný harmonogram prací a kladli důraz na komunikaci s veřejností," uvedl primátor Martin Major (ODS). Stavba horkovodu bude totiž podle primátora lidem komplikovat život před jejich domy, řidiči nebudou mít na určitou dobu kde zaparkovat a omezeni budou také majitelé nejrůznějších provozoven v okolí. "Přínosem výstavbybude zvýšení životnosti technického zařízení sítě dálkového vytápění vOlomouci a snížení tepelných ztrát a emisí skleníkových plynů ve městě," uvedl Jan Myšík ze společnosti Dalkia ČR. 

První etapa stavby horkovodu byla v Olomouci zahájena loni v létě, kdy se kopalo například ve Wolkerově a Havlíčkově ulici. Celá stavba má být dokončena letos v listopadu. Společnost Dalkia se zavázala,že trasu horkovodu po uložení rozvodů do země uvede do původního stavu. (ČTK)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.