pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Ladova ulice v Olomouci bude příští víkend uzavřena

Dopravu na rušné Ladově ulici poblíž centra Olomouce příští víkend zastaví úplná uzavírka. Stavební firma plánuje dokončit opravu vozovky, která je součástí bezbariérových úprav Ladovy ulice.

 ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Radka Štědrá. "Na vyfrézovaná místa bude stavební firma příští víkend pokládat asfaltový koberec. Poté už řidičům skončí nepříjemné projíždění staveništěm," uvedla Štědrá. Objízdná trasa povede v době uzavírky ulicemi Tomkova, Na Šibeníku, Litovelská, Palackého, Hynaisova, Studentská a Na Střelnici.

Podle původního plánu měly práce na bezbariérových úpravách Ladovy ulice skončit na začátku tohoto týdne, kvůli souběžné opravě jiných dvou důležitých silnic ve Velkomoravské a Lipenské ulici byl ale harmonogram prací posunut, aby se ještě víc nezkomplikovala dopravní situace ve městě.


 Radnice v Ladově ulici provedla bezbariérové úpravy, díky kterým bude lépe sjízdná pro handicapované na vozíčku či rodiče s kočárky. Lidé budou mít k dispozici nové středové ostrůvky, přechody, chodníky, vjezdy i autobusové nástupiště. 
   

Náklady na úpravy činily zhruba čtyři miliony korun, přičemž 2,8 milionu korun pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. "Nová trasa, která ulehčí život nejen handicapovaným občanům, navazuje na již dokončenou úpravu ulic na Lazcích realizovanou v roce 2012," podotkla Štědrá.
  

  Loni radnice na svých internetových stránkách zprovoznila online bezbariérovou mapu. Díky ní si například lidé upoutaní na invalidní vozík mohou naplánovat trasu tak, aby se ve městě vyhnuli překážkám a do plánovaného cíle dorazili bez zbytečných potíží.
   

Online mapa je součástí dlouhodobého projektu Bezbariérová Olomouc, jehož cílem je přetvořit Olomouc na město bez architektonických, dopravních,komunikačních a informačních překážek.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.