pátek 26. dubna 2024 Oto

Nevybuchlá raketová střela dnes zastavila železniční provoz

Nález nevybuchlé raketové střely dnes v poledne zhruba na hodinu zastavil provoz na železniční trati mezi Olomoucí a Štěpánovem, která je součástí rychlostního koridoru spojujícího Prahu s Ostravou. Vlaky nabraly zpoždění několik desítek minut. Munici odvezli policejní pyrotechnici.

Policejní mluvčí Marie Štrbáková dnes  řekla, že raketovou střelu našli dělníci krátce před 11:00 při výkopových pracích nedaleko hlavního nádraží v Olomouci. Hlavice rakety, která pocházela zřejmě z výzbroje sovětské armády, podle pyrotechniků obsahovala až 30 kilogramů trinitrotoluenu.
   

"Místo nálezu policisté zabezpečili a přivolali kolegy z pyrotechnické služby. Evakuovali také pracovníky výkopových prací a zaměstnance lokomotivního depa. Provoz na trati ve směru z Olomouce na Prahu byl zastaven," uvedla Štrbáková.
   

Pyrotechnici munici odvezli a zajistí její zneškodnění. "Plný provoz na trati byl obnoven ve 13:00," dodala Štrbáková. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová  řekla, že provoz na hlavní železniční trati mezi Olomoucí a Štěpánovem byl zcela zastaven zhruba na hodinu. "V tomto úseku byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Od 12:00 byl provoz obnoven na jedné koleji a o hodinu později už byla trať zprovozněna celá," uvedla. 
   

Některé dálkové spoje kvůli nálezu munice měly v Olomouci zhruba hodinové zpoždění, ostatní vlaky se proti jízdnímu řádu opozdily o několik desítek minut. "Expres Hukvaldy nabral zpoždění 98 minut," uvedla Šubová, podle níž v 15:00 už vlaky z Olomouce odjížděly bez zpoždění.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.