čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucký policejní ředitel Jaroslav Skříčil odchází z funkce

Ředitel policie v Olomouckém kraji Jaroslav Skříčil odchází na vlastní žádost z funkce i od policie. Skříčil na postu ředitele skončí na konci září. Vedením olomoucké krajské policie bude pověřen jeho náměstek pro vnější službu Libor Krejčiřík. Služební poměr ukončí Skříčil na konci letošního roku.

Skříčil byl v čele krajské policie od roku 2010, kdy olomoucké krajské policejní ředitelství vzniklo. Před tím zastával funkci šéfa olomoucké policie. Dlouholeté působení ve vedoucích funkcích uvedl Skříčil mezi důvody svého odchodu.
   

Dosavadní krajský policejní ředitel odchází ze své funkce v době, kdy olomoucká policie čelí dlouhodobým problémům, kterými se v minulosti zabývala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), policejní ombudsmanka a na začátku září i sněmovní komise pro kontrolu činnosti GIBS.
   

Před dvěma lety GIBS vyšetřovala Skříčilova náměstka Karla Kadlece kvůli údajným úzkým vazbám na vlivného olomouckého podnikatele Ivana Kyselého, blízkého přítele bývalého ministra vnitra Ivana Langera (ODS). Vazby se měly údajně promítnout i do ovlivňování vyšetřování hospodářských kauz, které souvisely s podnikáním Kyselého na olomouckém realitním trhu. Kadlec však pochybení odmítal a případ GIBS nakonec odložila. O něco později vyšetřovala údajnou šikanu na policejním ředitelství v Olomouckém kraji. Na Kadlece si stěžovali jeho podřízení, které údajně urážel. GIBS pak čelila podezření, že proti Kadlecovi
nepostupovala dostatečně tvrdě. Podle sněmovní komise však nechybovala.
   

Policisté, kteří si na postup náměstka ředitele stěžovali, nakonec od sboru odešli. Policejní prezident Tomáš Tuhý na začátku září na sněmovní komisi uvedl, že stav policie v Olomouckém kraji stále není utěšující.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.