čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Můj otec lže, chci vypovídat o svém únosu, napsal reportérům Seznamu syn Andreje Babiše

Dění kolem syna Andreje Babiše nabírá nečekaný směr. Po zveřejnění reportáže kontaktoval redakci Televize Seznam právě Babiš mladší, který v e-mailu žádá o pomoc. Podle svých slov chce vypovídat na policii, jeho otec podle e-mailové zprávy lže.

„Teď čtu v novinách, že můj otec řekl, že musím být pod ‚neustálým dozorem‘ vzhledem k mé pseudonemoci, které se říká schizofrenie. Tím překročil červenou čáru, protože to je lež a sahá to a dotýká se to mé osobní svobody. Nejsem vůbec pod ‚dozorem' ve Švýcarsku, ale volný. Četl jsem taky, že policie znovu otevřela můj případ ‚únosu‘. Jestli je člověk opravdu unesený, nebo ne, je jedna záležitost, ale to, že můj pečovatel řekne: ‚Já a tvůj otec uděláme všechno, abys byl zavřený (v psychiatrické léčebně)‘, je druhá. Přeji si být telefonicky v kontaktu s policií ČR vyšetřující můj případ z Ukrajiny a Ruska. Možná mi to za ten trik se skrytou kamerou vybavíte,“ napsal Seznamu.

Babišův syn nyní žije ve Švýcarsku, kde s ním rozhovor natočili novináři Seznamu. Je stále nemocný a bere léky. V rozhovoru pro Seznam prohlásil, že jej spolupracovníci jeho otce drželi na Krymu, aby nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo. K farmě, kvůli které čelí on i premiér obvinění z dotačního podvodu, prý podepisoval nějaké dokumenty, ale nevěděl, co podepisuje.

Autoři | Foto Seznam Zprávy

Štítky Andrej Babiš, politika, premiér, kauza, vyšetřování

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.