sobota 20. dubna 2024 Marcela

Miloš Zeman si od 12. prosince do konce roku bere dovolenou. Přeruší ji natáčení vánočního projevu

Prezident Miloš Zeman si od 12. prosince do konce roku vybere dovolenou. Trávit ji bude na zámku v Lánech. Tradiční vánoční poselství opět pronese 26. prosince.

„Od 12. prosince máme s panem prezidentem oba po velmi zajímavém a důležitém roce zaslouženou - adventní - dovolenou,“ uvedl mluvčí Jiří Ovčáček. „Pan prezident bude trávit adventní čas v Lánech, kde tradičně 26. prosince natočí Vánoční poselství prezidenta republiky,“ dodal Ovčáček.

Zeman v minulosti jezdil na dovolenou výhradně na svou chalupu na Vysočině, v posledních letech ji začal trávit i v lánském zámku. Letos si prezident volno vybíral na konci června a na začátku července, kdy po svatbě svého hradního protokoláře Vladimíra Kruliše odjel do městyse Nové Veselí, kde vlastní nemovitost. Dovolenou si vzal po svém znovuzvolení prezidentem také na začátku února.

Nadcházející dovolenou Zemanovi 26. prosince přeruší natáčení vánočního projevu. Jeho přenos, stejně jako v minulých letech, zajistí televize Nova, vysílán bude i v dalších televizích.

Autoři | Foto Facebook Miloš Zeman - prezident České republiky

Štítky Miloš Zeman, prezident, dovolená

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.