čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Novým přerovským radním za ODS se stal Hýzl, nahradil Marka Dostála obviněného ze sexuálního nátlaku

Novým přerovským radním za ODS byl dnes na zastupitelstvu zvolen devětačtyřicetiletý Jaroslav Hýzl. Ve funkci nahradí Marka Dostála (ODS), který rezignoval kvůli obžalobě ze sexuálního nátlaku.

Hýzla zvolilo radním všech 34 přítomných zastupitelů

Dostál to popírá, odstoupil z funkcí, neboť chce očistit své jméno. Nový radní Hýzl, vrcholový sportovec a vedoucí přerovské plavecké školy, byl již v pátek místo Dostála zvolen do funkce jednatele nové městské společnosti Sportoviště Přerov. Radním jej dnes jednomyslně zvolilo všech 34 přítomných zastupitelů. Hýzl se do zastupitelstva v barvách ODS dostal z 15. pozice na kandidátní listině, a stal se tak jedním ze šesti zastupitelů strany. „Zřejmě díky popularitě jsem byl vynesen do zastupitelstva. Je to velké břímě, které se učím zvládat. Mám cenu fair play a rád bych si ji udržel, i když to není zcela jednoduché to vybalancovat. Této nominace si velmi vážím, udělám vše proto, aby mé členství v radě města bylo plnohodnotné," uvedl Hýzl. Dostál rezignaci dnes osobně oznámil na zastupitelstvu.

PSALI JSME: Radní dnes rezignoval na svou funkci kvůli obžalobě ze sexuálního nátlaku. Údajně měl využít tíživé finanční situace zaměstnankyně

Marek Dostál věří v očištění svého jména, aby mohl pokračovat v práci

Chci tímto krokem dát prostor pro to, abych mohl očistit své jméno a také dát prostor, aby se situace uklidnila. Chtěl bych také sdělit naší detektivní kanceláři Horký - Netopilová - Puchalský, že se do vyřešení této situace mohou soustředit na nové kauzy. Doufám, že až bude očištěno bude mé jméno, budu moci pokračovat ve své práci," řekl dnes Dostál. Narážel na to, že obvinění vznesla poprvé 19. listopadu na zastupitelstvu členka opozice za Společně pro Přerov Helena Netopilová. Zástupci tohoto sdružení dnes Dostálův postoj ocenili, vyzvali jej však, aby odstoupil i jako zastupitel. „Ctíme presumpci neviny. Jakmile soud rozhodne, budeme dál jednat," uvedl k tomu lídr ODS a zároveň krajský šéf strany Michal Zácha.

Dostál měl údajně nutit k orálnímu sexu bývalou zaměstnankyni

„Pokud budu odsouzen, vzdám se postu zastupitele. Zatím je to předčasné a zbytečné toto řešit," dodal Dostál. Trestní oznámení na Dostála podala jeho bývalá zaměstnankyně. Podle obžaloby ji jako zaměstnavatel ve dvou případech přiměl k orálnímu sexuálnímu styku, využil přitom podle obžaloby její tíživé finanční situace a závislosti na příjmu, takže si nemohla dovolit přijít o práci. Podle Dostála jde “o akt pomsty, který má zakrýt její zpronevěru." Koalici v Přerově tvoří hnutí ANO, ODS a lidovci spolu s TOP 09. V pětatřicetičlenném zastupitelstvu má těsnou většinu 18 křesel.

Autoři | Foto pomahamemestu.cz

Štítky politika, Přerov, radní, kauza, Hýzl, Dostál

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.