čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějovský primátor Jura rezignoval na funkci náměstka olomouckého hejtmana. Vystřídá ho Vrána

Prostějovský primátor František Jura (ANO) dnes oznámil rezignaci na funkci náměstka olomouckého hejtmana. Od středy ho v ní vystřídá dosavadní člen krajské rady a přerovský radní Petr Vrána (ANO). Personální změnu ve vedení hejtmanství dnes schválilo krajské zastupitelstvo.

Jura se funkce náměstka hejtmana pro kulturu, sport, památkovou péči a volný čas vzdal kvůli tomu, že byl na konci října zvolen primátorem Prostějova. Záměr rezignovat na funkci hejtmanova náměstka a ponechat si pouze křeslo krajského radního Jura oznámil ihned po zvolení primátorem. Krajská koalice složená z ANO, ODS a ČSSD poté jako jeho nástupce vybrala krajského a přerovského radního Vránu.

Opozice dnes kritizovala, že Vrána bude pouze neuvolněným náměstkem, takže tuto funkci nebude vykonávat na plný úvazek. „Agenda kultury, sportu a památkové péče tak zůstane trošku na vedlejší koleji," upozornil zastupitel Ivo Slavotínek (Koalice pro Olomoucký kraj). Podotkl, že na tyto oblasti dnes připadla značná část programu zastupitelstva.

Okleštěk: Vrána má dostatečný přehled

Podle hejtmana Ladislava Oklešťka (ANO) se Vrána chce ujmout nové funkce zodpovědně a s patřičným úsilím. „Pan Jura přislíbil pomoc panu Vránovi při zapracování do funkce," uvedl Okleštěk. Podle něj má Vrána jako člen krajské rady dostatečný přehled o její činnosti.

Vrána zastupitelům řekl, že chce navázat na práci svého předchůdce Jury. Zároveň upozornil, že kritika opozice je předčasná, jelikož jeho práci bude možné hodnotit až s odstupem několika měsíců.

Autoři | Foto Facebook Antonín Šváb, frantisekjura.cz

Štítky ČR, správa, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.