středa 24. dubna 2024 Jiří

Do obnovy zanedbaných míst budou městské části investovat příští rok. Dostanou o deset milionů korun více

Komise městských částí Olomouce budou příští rok rozhodovat o využití téměř 21 milionů korun, což je ve srovnání s letošním rokem zhruba dvojnásobná částka.

Desetimilionové zvýšení příspěvku bude investováno do obnovy zanedbaných míst. Novinářům to dnes řekl primátor Mirek Žbánek (ANO). „Komise městských částí rozhodují každoročně o 10,8 milionu korun, které slouží na opravy chodníků. Příští rok k tomu dostanou dalších deset milionů korun formou participativního rozpočtu. To znamená, že o tyto peníze budou mezi sebou pomyslně soutěžit. Určeny jsou na estetizaci veřejného prostranství," uvedl Žbánek.

Komise pracují od listopadu v novém složení. Další novinkou pro městské části budou podle Žbánka setkávání s členy městské rady, která příští rok plánuje několik výjezdních zasedání do okrajových částí Olomouce. Olomouc má 27 komisí městských částí, které jsou důležitým pojítkem mezi vedením města a občany. Na základě připomínek obyvatel komise předkládají městské radě a pracovníkům magistrátu podněty pro jejich práci.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky finance, radnice, Žbánek, primátor, město, části

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.