pátek 29. března 2024 Taťána

VÁNOČNÍ POLITICKÁ KORIDA: Co přejí jednotlivé zastupitelské kluby občanům do roku 2019?

S koncem roku jsme v redakci nechtěli zastupitele zatěžovat těžkými politickými tématy a raději jsme se jich zeptali, co by vám, občanům, popřáli do dalšího roku. Tady jsou jejich odpovědi.

Otázka redakce

Co byste popřáli občanům města do roku 2019?​
Otázka byla položena předsedovi zastupitelského klubu e-mailem ve středu 19. prosince v 11:30, předsedové či jejich zástupci, měli čas odpovědět do středy 26. prosince do 12:00. 

Odpovědi zastupitelů jsou řazeny podle času doručení do redakce:

Michal Giacintov (KDU-ČSL)

Přeji Vám, abyste mohli následující rok prožít v souladu z výrokem Jiřího Suchého:

"Život není žádná legrace, ale z větší poloviny ano"

Což nedávno potvrdila i pohlednice jednoho mého spolužáka z Brna, jež mi napsal přání tohoto znění:

„Uvařil sem tudle čumkartu, abych ti vynšnul betálné radovanec a hafol šochtlí pod haluzu, chuťovó fišlu a v novodurovým járu 2019 hafo zdraví, majlant laufu, radovanec, špicový plnotučný hrnky, betálnou chalku a hlavně žádný voltry!“

Tak i já si dovolím popřát všem lidem dobré vůle do příštího roku, aby se dokázali radovat, vzájemně si pomáhat, uměli zapojit zdravý rozum a až jim někdo bude vnucovat, co mají chtít a co je pro ně nejlepší, aby uměli natvrdo a jasně říct: Non serviam! Bohužel totiž stále platí, že lid chce svůj chléb a své hry a vždycky je dostane, alespoň co svět bude stále tím světem, co chce být klamán…

Hynek Melichar (Piráti a Starostové)

Vážení a milí Olomoučané,

jménem zastupitelského klubu Pirátů a Starostů vám do nového roku přeji především pevné zdraví, spokojenost a odhodlání měnit věci k lepšímu.

V letošním roce jsme si připomněli stoleté jubileum vyhlášení Československé republiky, v nastupujícím novém roce oslavíme třicet let od Sametové revoluce a počátku přechodu od totality k demokracii. Obě tato významná výročí by nám měla připomenout hodnoty a principy, na nichž tradice naší státnosti spočívá – svobodu, demokracii a toleranci. A také to, že je o ně potřeba neustále pečovat.

Pro nás – olomoucké Piráty a Starosty - byl doznívající rok 2018 rokem přelomovým. Podařilo se nám díky vašim hlasům uspět v podzimních komunálních volbách a zasednout v olomouckém zastupitelstvu. Za vaši podporu vám ještě jednou moc děkujeme. I v roce 2019 budeme se stejným úsilím prosazovat Olomouc jako vzdělané, kulturní a smart město a plnit úlohu zásadové a konstruktivní opozice. Vše dobré a na viděnou v roce 2019.

Jiří Zíma (KSČM)

Vážení olomoučané, do roku 2019 Vám přeji hodně zdraví, štěstí a vše dobré. Dále Vám přeji, aby politici, kterým jste dali svůj hlas v letošních komunálních volbách, plnili své předvolební sliby. Aby sliby se stávaly realitou, aby nebyly pouhým prostředkem dostání se k moci.

Těm, co nám dali svůj hlas, děkuji. Těm, co nám ho nedali, se budeme snažit dokázat, že naše předvolební sliby jsou i budou v jejich prospěch a to nejenom v roce 2019, ale i po celé volební období.

 

Pavel Grasse (ProOlomouc)

Rok 2018 se chýlí ke konci. Podzimní volby znamenaly pro mnoho spoluobčanů naději. Změnu očekávalo a svými hlasy podpořilo 72 % voličů. Strany, které po volbách sestavily vládnoucí koalici, lákaly voliče na mnoho pozitivních slibů. Přeji olomoučanům, aby ty sliby byly plněny nejen v příštím roce 2019, ale i v následujícím celém čtyřletém volebním období. Protože Olomouc je nádherné město a nádherné místo k žití. Přeji olomoučanům, aby i nadále byla Olomouci uchráněna její historická hodnota, aby město bylo přívětivější k občanům ve svých veřejných službách, chytřejší v dopravě a plnější v nabídce práce, rekreace a sportu, zel eně, i zdravého ovzduší.

Ale určitě na prvním místě bych chtěl popřát všem spoluobčanům mnoho zdraví, bez něhož je spokojený život nemyslitelný, ať jej žijeme kdekoli.

Jan Holpuch (ODS)

Vážení Olomoučané, milí čtenáři.

Zdraví, štěstí, úspěch, radost a všechny ty další hezké věci, které Vám v předešlých řádcích přáli naši političtí konkurenti, tak ty Vám přejem taky. Oproti všem ostatním ovšem v dvojnásobném množství.

Mějte prima tok 2019!

 

Odpověděli po termínu:

Filip Žáček (ČSSD)

Obyvatelům i návštěvníkům našeho krásného města chci popřát hlavně úspěšné vykročení do roku 2019. Ať je pro ně tento rok ve znamení osobní a rodinné pohody i profesních úspěchů. Přeji nám všem, aby se nám v Olomouci dobře žilo, ať radnice pracuje pro blaho města a jeho občanů alespoň tak, jako tomu bylo v uplynulých čtyřech letech, kdy byly vedle realizace velkých projektů spraveny kilometry chodníků a silnic a vysadilo se desítky stromů napříč celým městem.

To nejdůležitější, co nám však může přinést nový rok, je láska, kterou můžeme přijímat a rozdávat lidem kolem sebe. Nezapomínejme na to, jak důležitou roli hraje v našich životech rodina, a mějme na paměti, že je třeba si i v těch uspěchaných dnech na ni udělat dostatek času. Ten je totiž neúprosnou veličinou, kterou sice nedokážeme zastavit, ale co můžeme, je naučit se s ní efektivně pracovat a dělit ji mezi to, co je opravdu důležité. Vše dobré v roce 2019!

Stanislav Flek (hnutí spOLečně)

Všem Olomoučanům v prvé řadě přejem, aby byli zdraví, šťastní, spokojení, aby jim vše vycházelo, a to jak v osobním, tak i v pracovním životě. Rovněž jim přejeme, aby mohli být hrdí na město, ve kterém žijí. Aby se nemuseli styět za ty, kteří město reprezentují   na olomoucké radnici anebo třeba v Praze. Olomouci přejeme, aby se město po letech stagnace začalo opět rozvíjet a aby se stalo příjemným místem pro život svých spokojených a hrdých obyvatel.

 

 

Miloslav Tichý (ANO 2011)

Na dotaz redakce neodpověděl.

 

 

 

Martin Jirotka (SPD a SPOZ)

Na dotaz redakce neodpověděl.

 

 

 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, korida, Vánoce, přání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.