čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Problémy v Hranicích mohu lidé nahlásit pomocí nové mobilní aplikace

Na problémy v ulicích Hranic na Přerovsku mohou obyvatelé nyní upozornit zástupce města prostřednictvím nové webové aplikace s názvem Zlepši své město.

Na stránkách města funguje od začátku února a lidé zde mohou hlásit závady, navrhovat zlepšení veřejného prostranství nebo zadávat podněty pro budoucí investice. Sdělil mluvčí radnice Petr Bakovský. Podobné aplikace využívají i jiná města v kraji. Podle mluvčího novinka umožní lidem rychle a jednoduše upozornit na určitý problém v jejich okolí.

Na nahlášené závady tak bude možné včas reagovat a nahlášený problém vyřešit. U nových podnětů, návrhů na zlepšení či na investice do majetku města se námět dostane až k projednání v radě města, které rozhodne například o jeho okamžité realizaci nebo zařazení do rozpočtu města na další rok," uvedl Bakovský.

Aplikaci lidé najdou na stránkách radnice pod názvem Zlepši město, kde vyplní jednoduchý formulář. Po otevření aplikace mohou lokalizovat konkrétní místo a ve formuláři zadat kategorii závady, stručný popis, fotografie místa a e-mail, na který budou zasílány zprávy o průběhu řešení.

Občané i nadále mohou využívat již léta zavedenou mobilní aplikaci Dej Tip. Ta je však oproti webové aplikaci anonymní a tudíž neumožňuje zasílat autorovi podnětu zprávu o řešení dané situace," doplnil Bakovský. Webová aplikace podle něj navíc umožní vizualizace všech podnětů v mapě města a bude zde také vidět, jaké podněty byly vyřešeny a jakým způsobem. Různé aplikace využívají i další města v Olomouckém kraji.

Například Olomouc zavedla loni v prosinci mobilní aplikaci s názvem Moje Olomouc, kde se lidé dozví informace o dění ve městě a kde je i formulář pro hlášení závad. Přerované mohou na problémy a nedostatky ve městě upozorňovat vedení radnice prostřednictvím aplikace s názvem ProblemReport přes tři roky. Přerovská radnice ji chce nyní nahradit novou kompletní službou s názvem Mobilní rozhlas.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mobil, aplikace, Hranice, závady, problémy, hlášení, Zlepši své město

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.