sobota 20. dubna 2024 Marcela

Šternberská radnice chce vypsat výběrové řízení na stavbu krytého bazénu

Výběrové řízení na projektovou přípravu a stavbu krytého bazénu chce v první polovině letošního roku vypsat radnice ve Šternberku na Olomoucku.

Informovala o tom mluvčí městského úřadu Irena Černocká. Bazén chce radnice zprovoznit do roku 2022. Náklady na stavbu bazénu se mají pohybovat od 177,3 milionu korun do 196,3 milionu korun podle toho, jaký bude zvolen zdroj tepla. „Na přípravě projektu aktuálně spolupracují odborníci z firmy, která se provozem bazénů zabývá. Již byla uzavřena smlouva se společností, která připravuje výběrové řízení," uvedla Černocká, podle které se město snaží stavbu bazénu urychlit.

Stavba krytého pětadvacetimetrového bazénu s šesti drahami je navržena na pozemcích města, které územní plán předurčil pro rekreaci. Plavecký bazén má sousedit s nemocnicí a budoucím atletickým stadionem. Součástí areálu bazénu bude výukový bazén, dětský bazén, zábavný bazén či masážní a relaxační prvky. „Bude tam i zařízení wellness centrum, tobogán a bufet," uvedla Černocká. Zástupci šternberské radnice už navštívili například Valašské Meziříčí a Nové Město na Moravě, aby tam získali informace o provozu bazénů.

„Do projektu šternberského bazénu jsou zapracovávány připomínky a zkušenosti provozovatelů těchto zařízení," řekla Černocká. Projekt krytého bazénu podle ní počítá i s využitím nových technologií při čistění vody a jejím zpětném využívání, což se promítne v úspoře provozních nákladů. Záměr postavit ve Šternberku krytý bazén schválili zastupitelé loni v květnu. Radnice už připravuje založení městské organizace, která krytý bazén a případně i další sportoviště bude provozovat.

Bazén ve Šternberku lidem podle radnice citelně chybí. Kvůli plavání musejí dojíždět do Olomouce, Uničova nebo Bohuňovic. Ve Šternberku, který má zhruba 15 tisíc obyvatel, je podle Černocké navíc značná plavecká základna.
 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavba, bazén, Šternberk, výběrové řízení, sport

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.