pátek 29. března 2024 Taťána

Vyjádření zastupitelky Naiclerové hraničí s pomluvou, hájí město náměstek primátora Pospíšil

Své auto polité barvou našla dnes ráno prostějovská opoziční zastupitelka za Změnu pro Prostějov Hana Naiclerová. Za náhodu bych to považovala, kdyby to nebylo v době, kdy se zajímám o hospodaření městské firmy Dřevo Prostějov a o dotace LHK, uvádí. Hraničí to s pomluvou, hájí se město.

„To, že jsem dnes ráno našla před svým domem auto polité barvou, by mohla být náhoda," uvádí na svém facebooku Naiclerová.

„Za náhodu bych to považovala, kdyby to nebylo v době, kdy se zajímám o hospodaření městské firmy Dřevo Prostějov a o dotace LHK. To, že mi jednatel Dřevo Prostějov (a současně jednatel Lesů města Prostějova) odmítá vydat účetní závěrku, bude zřejmě také náhoda,“ vysvětluje.

Prostějov jako hanácké Palermo

Na svém facebookovém profilu Hana Naiclerová uvedla, že ji mrzí, že se v Prostějově dějí takové věci. „Život opozičního zastupitele v hanáckém Palermu je zkrátka těžký. Co s tím uděláte, pane primátore? Dokážete vymoci z jednatele městské firmy účetní doklady? Jak to bude pokračovat? Začnou se v Prostějově unášet děti?“ uzavírá Naiclerová otázkami, které směřuje na primátora Prostějova Františka Juru (ANO).

Hraničí to s pomluvou, říká náměstek primátora

O necelé dvě hodiny později se k případu vyjádřil první náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil, který uvedl, že podle něj jednání Hany Naiclerové hraničí s pomluvou.

„K případům vandalismu občas bohužel dochází i v Prostějově, stejně jako v jiných městech. Pokud dojde k poškození majetku, je v prvé řadě třeba obrátit se na policii a poskytnout veškerou součinnost k dopadení pachatele. Spojování tohoto vandalského činu s údajným neposkytnutím účetní závěrky městských společností je ale naprosto nepřijatelné a z mého pohledu hraničí s trestným činem pomluvy. Vyjádření paní zastupitelky Naiclerové, které zveřejnila na sociální síti, necháme prověřit našimi právníky," uvedl na webu města Prostějova Pospíšil.

V současné době podle města probíhá audit v obou společnostech

„Paní zastupitelka byla stejně jako všichni prostějovští zastupitelé elektronicky informována dne 12. 3. 2019 v této věci takto: V současné době probíhá audit v obou společnostech. Po dokončení auditu budou detailně známé výsledky obou společností a nic nebude bránit jejich zveřejnění a poskytnutí. Do doby ukončení auditu a schválení výsledků je jejich poskytování předčasné a zavádějící,“ uvedl za město Prostějov první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Foto Facebook Hana Naiclerová

Štítky politika, auto, barva, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.