středa 24. dubna 2024 Jiří

Občané žádali výstavbu nových chodníků i silnice, radní nechali zpracovat studii území

Přerovské ulice Jarní a Hostýnská vznikly v letech 2009 až 2014 coby nová lokalita rodinného bydlení. K domům byly vybudovány chodníky – ty však nemají další návaznost, zejména pak na ulici Durychovu.

Občané z této části Přerova proto žádali o výstavbu nové trasy pro pěší. Radní města už pověřili úředníky, aby nechali zpracovat dopravně-urbanistickou studii území.

Projektant se musí vypořádat s tím, že v trase budoucího chodníku jsou vedeny inženýrské sítě, které by musely být eventuálně přeloženy – a kolizní místo představují i dva na sebe navazující sjezdy k rodinným domům, u nichž se z důvodu velkého sklonu předpokládá vychýlení chodníku do komunikace. Projekt má řešit i propojení Hostýnské ulice do ulice Lančíkových, která při výstavbě domů sloužila pro dovoz stavebního materiálu.

„Rezidenti čtvrti tuto cestu stále využívají, a proto žádali město o výstavbu plnohodnotné obousměrné komunikace doplněné chodníkem. V tomto případě by ale muselo dojít k posouzení křížení stávajících sítí,“ vzpomněl přerovský primátor Petr Měřínský.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky chodníky, silnice, výstavba, Přerov, území

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.