čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Pavel Hekela odchází z postu náměstka primátora a z hnutí SpOLečně. S hnutím jsme se rozešli v názorech, říká

Pavel Hekela, náměstek primátora a bývalý ředitel Moravského divadla, dneškem konči na pozici náměstka primátora a také v hnutí SpOLečně, za které do voleb kandidoval.

Pavel Hekela měl ve svých kompetencích náměstka na starost oblast kultury, městské zeleně a odpadového hospodářství, komise městských částí a městské příspěvkové organizace Moravské divadlo Olomouc a Moravskou filharmonii Olomouc. „Ve všech těchto oblastech udělal velký kus práce, které si v každém případě vážím. Jeho rezignace je mi lidsky líto, nicméně ji musím akceptovat,“ pokračoval primátor Žbánek.

Hekela tvrdí, že vedení hnutí spOLečně nesouhlasí s jeho "manažerským stylem a tempem práce" i komunikací. „Upřímně řečeno nevím, co si mám pod touto výtkou představit. Vedení města, tedy koaliční partneři, a dokonce i někteří zástupci opozice, tento pocit nemají," podotkl Hekela. Vyjádření zástupců hnutí spOLečně ČTK shání.

Koaliční jednání, které by mělo řešit i osobu nového náměstka primátora za hnutí spOLečně, je naplánováno na pátek 7. června. Post v olomouckém zastupitelstvu uvolněný po Hekelově rezignací obsadí náhradník za hnutí. Na nejbližším jednání zastupitelstva 17. června složí slib zastupitele.

Po loňských komunálních volbách v Olomouci vládne vítězné hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má čtyřkoalice většinu 26 hlasů.

Autoři | Foto hnutí SpOLečně

Štítky Pavel Hekela, radnice, náměstek, rezignace

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.