čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V Olomouci se bude v úterý demonstrovat proti Babišovi. Znovu se půjde k Okresnímu soudu

V úterý 11. června v 17:00 se Olomoučané opět sejdou na Žižkově náměstí na protest proti Andreji Babišovi a Marii Benešové.

„Předseda vlády nadále dělá, že nás neslyší. Dělá také, že nerozumí závěrům auditu Evropské komise, která jasně konstatuje jeho střet zájmů a chce vrátit téměř půl miliardy protiprávně vyplacených dotací pro Agrofert. Předseda vlády také předstírá, že vůbec nerozumí tomu, proč by měl nejvyšší státní zástupce splnit svoji povinnost, auditní zprávu si přečíst a posoudit, jestli nezakládá důvody k zahájení dalších trestních stíhání konkrétních osob. Babiš si asi myslí, že by se ho měl Nejvyšší státní zástupce nejdřív zeptat, jestli má tu zprávu vůbec číst a jak ji má číst," píší organizátoři z Milion chvilek pro demokracii na sociálních sítích.

„V 17:00 je naplánován start prostetu, demonstranti se sejdou na Žižkově náměstí, poté půjdou k budově Okresního soudu. Kolem osmnácté hodiny dorazíme k budově Okresního soudu na tř. Svobody, kde tentokrát nebudeme korunovat lvy, ale vzdáme poctu české justici. Z mnoha vyjádření a kroků jejích klíčových představitelů je totiž zřejmé, že jasně deklaruje svoji nezávislost a nejen díky naší podpoře je dnes silnější než před dvěma měsíci," řekl za organizátory Vladislav Raclavský.

Prostest se uskuteční už podruhé ve všech větších i menších městech po celé republice. Na konci června se pak bude konat dosud největší demonstrace v Praze, která je svolána na Letenské pláně.

 

Autoři | Foto Jindřich Karas

Štítky demonstrace, Babiš, Olomouc, Milion chvilek pro demokracii

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.