čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Opoziční politici posprejovali chodník. Podle policie jim hrozí až rok za mřížemi

V neděli před tři čtvrtě na deset večer se na facebooku olomouckého opozičního politika za hnutí ProOlomouc Petra Daňka objevil příspěvek s fotografiemi, které zachycují sprejování na chodník v ulici 8. května v Olomouci. Ode dneška se na ulici 8. května můžete podívat, jak moc úzké budou chodníky po rekonstrukci, píše Petr Daněk na svém facebooku. Podle policie hrozí pachateli tohoto činu až rok ve vězení.

„Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který někdy v neděli 4. srpna 2019 večer pomaloval chodník na ulici 8. května v Olomouci. Po obou stranách ulice, ve směru od světelné křižovatky směrem k obchodnímu domu v délce zhruba 106 metrů nasprejoval na chodník červenou a bílou barvou různé nápisy a totéž učinil i na druhé straně zhruba v délce 93 metrů ve směru od křižovatky s ulici U hradeb až na ulici 8. května. Jedná se o souvislou čáru, kterou na různých místech doplňují nápisy různých velikostí," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle policie škoda zatím nebyla vyčíslena a bude upřesněna v průběhu šetření. „V případě zjištění pachatele mu za uvedený přečin hrozí až jeden rok za mřížemi," dodala mluvčí.

„Ještě budou další fotky a videa. A hlavně začne vyjednávání s Radou města Olomouce, ať tenhle zastaralý projekt, který preferuje auta a vytlačuje z ulice lidi, přehodnotí," píše na svém facebooku Petr Daněk.

Foto facebook Petr Daněk

Štítky politika, spreje, chodník, 8. května, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.