neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Odborníci z politické scény diskutují v Olomouci o zaměstnanosti

O budoucí podobě politiky zaměstnanosti v České republice a střední Evropě i očekávaných dopadech digitalizace na trh práce budou dnes ve středu v Olomouci diskutovat zástupci ministerstva práce a sociálních věcí, Úřadu práce ČR, odborů, Hospodářské komory i odborné veřejnosti.

Zahájení mezinárodní konference se dnes v Olomouci zúčastnila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), slovenský ministr práce, sociálních věcí a rodiny Ján Richter, náměstek maďarského ministra pro politiku zaměstnanosti a korporátní vztahy Zoltán István Marczinkó a náměstek polské ministryně rodiny, práce a sociální politiky Kazimierz Kubierski.

Náměstek ministryně práce Jiří Vaňásek na konferenci představí Strategický rámec politiky zaměstnanosti ČR. Diskutovat se bude také o aktivní politice zaměstnanosti, jakým způsobem mohou zaměstnavatelé získat kvalifikovanou pracovní sílu či jaká je ideální výše minimální mzdy. Jedním z probíraných témat bude také diskriminace na trhu práce a porušování pracovněprávních předpisů.

Tisková zpráva

Štítky ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko, práce, sociální, Olomouc, OTVÍRÁK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.