čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

V Prostějově začne fungovat seznam míst, kde nebude možné provozovat hazard

Prostějov bude od začátku příštího roku regulovat hazard ve městě jiným způsobem. Zastupitelé dnes schválili upravenou verzi vyhlášky, podle níž nebude možné hazardní hry provozovat například v okolí škol, na náměstí v centru Prostějova, v budovách autobusových a vlakových nádraží či v několika částech města.

Původní materiál počítal s aktuálním výčtem míst, kde lidé mohou hrát hazardní hry. Dnes schválený návrh naopak obsahuje seznam lokalit, kde herny nebude možné provozovat, a podle radních je v souladu s doporučením Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Nyní je na území Prostějova obecně závaznou vyhláškou povoleno provozovat hazardní hry na pěti desítkách adresních míst. „Ve skutečnosti se na území města však nachází pouze 15 provozoven hazardních her, ve kterých je provozovna hazardních her dle zákona o hazardu," upozornil primátor František Jura.

V úvahu proto při přípravě novely připadlo snížení počtu míst, kde lze hazard provozovat. Antimonopolní úřad ale obce podle Jury upozornil, že takto formulovaná vyhláška by měla obsahovat i mechanismy či kritéria, jak posuzovat žádosti o zařazení nového místa. Kvůli tomu bylo nutné návrh nové vyhlášky změnit.

Počet provozoven hazardních her se na území Prostějova podle Jury neustále snižuje. Počátkem roku 2012 jich bylo ve městě evidováno 81, nyní jich je 15 a lze očekávat jejich další úbytek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, hry, hazard, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.