čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Občanské demokraty v krajských volbách povede náměstek Horák, bývalý starosta Uničova

Občanské demokraty povede v nadcházejících krajských volbách v Olomouckém kraji dosavadní náměstek hejtmana Dalibor Horák. Rozhodli o tom dnes členové regionálního sněmu ODS. Horák byl zvolen sta procenty hlasů. ODS je v kraji zatím třetí stranou, která zná již svého lídra kandidátní listiny. Jasno mají již také lidovci a Piráti.

„Do čela kandidátky pro krajské volby v roce 2020 za ODS byl zvolen současný náměstek hejtmana pro zdravotnictví a dlouholetý bývalý starosta Uničova Dalibor Horák. Byl zvolen sto procenty hlasů,“ informuje krajský předseda ODS Michal Zácha. Podotkl, že Horák byl jasnou volbou. „Kraj projel křížem krážem, čtyři roky si na kraji pravdu odpracoval a kdykoliv bylo potřeba, byl vstřícný. Je to z těchto důvodů,“ doplnil krajský šéf strany. Dodal, že zbytek kandidátní listiny bude zvolen do konce března příštího roku.

Svého kandidáta v sobotu zvolili také lidovci, v olomouckých krajských volbách je příští rok povede poslanec a bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka. Lidovci půjdou do krajských voleb v koalici se Stranou zelených, TOP 09 a hnutím ProOlomouc. „Snahou všech členů koalice je vytvořit společnou kandidátku co nejdřív,“ uvádí krajská tajemnice KDU-ČSL Jitka Brabcová.

Piráti do čela kandidátní listiny zvolili druhého místopředsedu krajského sdružení, prostějovského zastupitele a manažera v telekomunikacích Petra Kapounka. Podle jejich mluvčího Antonína Štěpánka o tom rozhodli členové prostřednictvím internetového hlasování. Strana má zatím jako první zvoleny také kandidáty do Senátu v obou volebních obvodech. V olomouckém volebním obvodu č. 66 bude o tento post usilovat příští rok bankovní specialista Zdeněk Žák, v přerovském obvodu bude stranu reprezentovat manažer kultury Městského domu v Přerově Pavel Ondrůj.

Autoři | Foto www.ods.cz

Štítky politika, ODS, krajské volby, volby, náměstek, Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.