sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Prostějov chystá efektivní hospodaření se srážkovou vodou v areálu sportovní haly

Námět projektu, který má zajistit efektivní hospodaření se srážkovou vodou v areálu Sportcentra DDM v Prostějově, se dnes výrazně posunul kupředu. Návrh podpořili městští radní a schválili si i podání žádosti o dotaci.

„Obsahem projektového námětu je stavba určená pro zajištění efektivního hospodaření se srážkovou vodou v areálu sportovní haly, to znamená podchycení srážkových vod a jejich odvádění pomocí nové dešťové kanalizace do prostoru navrhované akumulace a vsaků na okraji parčíku. Kromě vsakování srážkových vod je zamýšleno v rámci projektu s jejich dalším využitím pro závlahu parčíku před sportovní halou a jako užitkové vody pro splachování toalet pro veřejnost - po pravé straně od vstupu do haly,“ vysvětlil prostějovský primátor František Jura.

Předpokládané celkové náklady projektového záměru a současně kalkulované uznatelné náklady jsou ve výši cca 3,51 milionu korun (vč. DPH). S financováním by mohla pomoci dotace.

„Dotace, o kterou budeme žádat Operační program Životního prostředí 2014 – 2020, by mohla dosáhnout výše až 85 procent z celkových způsobilých výdajů, což je zhruba 2, 99 milionu korun a vlastní zdroje by činily 15 procent spoluúčast žadatele, což je něco přes 527 tisíc korun,“ vyčíslil v hrubých obrysech náměstek primátora Jiří Rozehnal. Pokud se podaří získat finanční dotace, mohla by realizace projektu proběhnout v září až listopadu příštího roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMPv | Zdroj prostejov.eu

Štítky Prostějov, město, dotace, srážková voda, sportovní hala, hospodaření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.