neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VÁNOČNÍ KORIDA: Co přejí jednotlivé zastupitelské kluby Olomoučanům do příštího roku?

S koncem roku jsme v redakci nechtěli zastupitele zatěžovat těžkými politickými tématy a raději jsme se jich zeptali, co by vám, občanům, popřáli do dalšího roku. Tady jsou jejich odpovědi.

Otázka redakce

Co byste popřáli Olomoučanům do nového roku?

Otázka byla položena předsedovi zastupitelského klubu e-mailem ve středu 16. prosince v 16:30, předsedové či jejich zástupci měli čas odpovědět do pátku 20. prosince do 12:00. Odpovědi zastupitelů jsou řazeny podle času doručení do redakce:

Miroslav Žbánek (ANO 2011)

Milí Olomoučané, rád bych vám popřál co nejpříjemnější závěr letošního a co nejlepší vstup do příštího roku. 

Přeji vám dobrý rok 2020. Snad všichni v našich přáních zmiňujeme zdraví, a přesně to vám teď přeji i já. Zdraví, které se týká těla i ducha, zdraví, které vám dopřeje brát všechny výzvy příštího roku s pozitivní myslí a optimismem. Přeji vám, abyste v příštím roce měli radost ze života i chuť do všeho nového. 

Přeji vám, aby byla Olomouc v roce 2020 tím nejlepším domovem, na nějž budete moci být pyšní a s hrdostí jím provedete své přátele a hosty. Slibuji, že vedení města udělá vše pro to, aby Olomouc takovým domovem byla. Nebude to snadné, čeká nás dost náročný rok, plný velkých akcí i přísnějšího hospodaření, ale vím určitě, že to zvládneme.  

Milí Olomoučané, vám i našemu městu přeji šťastný nový rok 2020.
 

Jiří Zima (KSČM)

Vážení olomoučané, do NOVÉHO ROKU 2020 Vám přeji hodně zdraví a všechno dobré. Přeji si, aby se Vám v našem městě dobře žilo.


Stěžejní pro rok 2020 bude ekonomika. V pátek 13. 12. 2019 byl schválen městský rozpočet na příští rok. Tento rozpočet jsme nepodpořili, i když souhlasíme s rozšířením tramvajové tratě na Nových Sadech. Rozpočet města je sestaven bez potřebných investic a také bez plnění předvolebních slibů současné koalice. Navíc počítá s dalším zadlužením města a sliby, že na konci volebního období bude zadlužení stejné, jako bylo na začátku, jsou čirý populismus. Tak obrovské zadlužení by nemělo stagnovat ale klesat. Rozpočet také počítá s přenesením části nákladů na občana formou např. zvýšení poplatku za svoz komunálního odpadu při současném snížení frekvence svozu. Napřesrok se uvažuje, respektive počítá, podle schváleného střednědobého plánu i o zvýšení daně z nemovitostí, což dopadne na všechny občany města. Tento postup radniční koalice jasně dokazuje, že do komunálních voleb je daleko a není potřeba obyvatelům podlézat sliby jako před volbami.

Petr Macek (ProOlomouc)

Méně zadlužené město, ve kterém by chtěl žít každý, a to tak moc, že by se přihlásil rád k pobytu a platil tu daně, posílal děti do školy a podílel se na ceně za likvidaci odpadu. 

A teď reálně. Olomoučanům bych popřál, abychom se vzájemně  respektovali, měli rádi sami sebe i veřejný prostor tak, abychom našli čas a odvahu měnit věci kolem nás. Stačí začít u úsměvu po cestě do práce tramvají …
 

Otakar Bačák (hnutí spOLečně)

Přejeme všem Olomoučanům, aby nám rozkvetla nově osázená třída Svobody do krásy, aby se takových výsadeb dočkali na mnoha dalších místech města, aby brzy chodili po městských třídách plných stín poskytujících alejí, aby se mohli těšit na kreativní výstavy Flora Olomouc, tvořené výtvarníky s inovativním přístupem, aby město bylo čisté, voňavé, lákavé a to vše při zachování zdravých městských financí.
Přejeme Olomoučanům politiky slyšící na potřeby občanů, ale zároveň vedoucí je k vlastní odpovědnosti za své město a to jak vypadá. To znamená omezující se v neekologickém chování zahrnující třídění odpadů, preference ekologické dopravy, šetření s energiemi, ochraně zeleně apod.
Přejeme Olomoučanům Olomoučany, kteří jsou ohleduplní k potřebám slabších, chránící vybudované hodnoty jakož i obětující se strpením určitého nepohodlí pro možnost budovat a opravovat naše město, to vše pro nás, naše potomky a všechny, kdo mají Olomouc rádi.

Jan Holpuch (ODS)

Co dodat… 
Rovněž já se přidávám ke kolegům a za sebe i celý náš klub Vám přeji krásné Vánoce a šťastný, zdravý, úspěšný a bohatý rok 2020.

Ať Vám my politici (a politika vůbec) zasahují do života co nejmíň. A když už, ať Vám přinášíme jen radost :-)

PFPF2020
 

Michal Giacintov (KDU-ČSL)

Na otázku redakce neodpověděl.



 

Yvona Kubjátová (ČSSD)

Na otázku redakce neodpověděla.

 

Hynek Melichar (Piráti a Starostové)

Na otázku redakce neodpověděl.


 

Martin Jirotka (SPD a SPOZ)

Na dotaz redakce neodpověděl.





 

Ohodnoť článek

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.