pondělí 29. dubna 2024 Robert

Při volbách v Olomouckém kraji si pět voličů odmítlo nasadit roušku

Celkem pět lidí odmítlo během uplynulých krajských a senátních voleb ve volebních místnostech v Olomouckém kraji volit v roušce. Hlasování bylo těmto voličům umožněno, jejich jednání bude mít dohru u přestupkové komise, řekla dnes krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Žádné další problémy v souvislosti s volbami v kraji policisté řešit nemuseli.

Nenasazená rouška se bere jako přestupek

"Nemuseli jsme řešit žádný mimořádný incident, který by narušil průběh voleb. Během této doby policisté řešili pouze pět protiprávních jednání, kterých se dopustili voliči, když si nechtěli nasadit ve volební místnosti roušku. Všechny tyto skutky policisté řeší jako přestupky," uvedla policejní mluvčí s tím, že po zadokumentování budou přestupky postoupeny k vyřízení správnímu orgánu.

První tři případy museli policisté řešit již po otevření volebních místností v pátek. S rouškou na obličeji odmítli volit voliči v Přerově, v Olomouci a ve Vápenné na Jesenicku. Poté k nim přibyly další dva případy.

Všechny volební okrsky byly vybaveny erárními rouškami 

Volby do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu se letos odehrávaly v rouškách kvůli protiepidemickým opatřením v souvislosti s nákazou koronavirem. Všechny volební okrsky byly přitom ochranou dýchacích cest vybaveny i pro případ, že by je voliči neměli s sebou. Hasiči do volebních místností v republice rozvezli 3,2 milionu roušek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, volby, policie, zdraví, roušky, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Pavel Polívka

Když tykání, tak tykání ... Doufám, že chcípat budeš Ty!

sobota, 10. října 2020, 09:36

Až budeš chcípat, žačneš mluvit jinak.

sobota, 10. října 2020, 09:21

Pavel Polívka

Vláda nemá v běžném stavu žádné právo lidem nařizovat takové věci! Takové nařízení nemá žádnou oporu v zákoně. Ty svině politický si dělají, co se jim líbí, bez ohledu na zákony a běžný občan je tu jako štvaná zvěř. Už aby se lidé zbořil a tito nejšpinavější vládu v porevolučních časech zlikvidoval.

pondělí, 5. října 2020, 06:56

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.