neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

KSČM nedostatečně prezentovala to, že přiměla vládu učinit řadu rozhodnutí, která jsou pozitivní pro lidi, myslí si Šulda

Pro KSČM dopadly krajské volby neúspěchem. Místopředseda olomouckého krajského výboru KSČM a krajský volební lídr Ludvík Šulda se domnívá, že by to mělo vést stranu k sebereflexi. Podle něj nelze špatný volební výsledek přičíst pouze práci krajských lídrů a kandidátkám.

Neúspěch komunistů v krajských volbách podle Šuldy nelze přičíst pouze práci na regionální úrovni. „Samozřejmě určitým způsobem je tam vliv i té celostátní politiky, a to přístupu i strategie mediální, kterou máme. Takže zcela jistě si myslím, že nějaká zodpovědnost by vyvozena být měla. Ke změně politiky strany by určitým způsobem mělo dojít také,“ řekl Šulda.

Vítězem krajských voleb v Olomouckém kraji se stalo hnutí ANO, získalo 18 mandátů. Do zastupitelstva, které má 55 členů se druzí dostali Piráti a STAN se 13 mandáty. KSČM získala 4,71 procenta.

Neúspěch přičetl i volební účasti. „Nedostavily se ty skupiny, které nás volí," míní Šulda. Podle něj to může souviset s pandemií koronaviru i se znechucením voličů ze stavu české politiky.

KSČM podle Šuldy navíc nedokázala dostatečně prezentovat to, že přiměla vládu Andreje Babiše učinit řadu rozhodnutí, která jsou pozitivní pro lidi. „Ať je to zvyšování důchodů, zvyšování minimální mzdy či proplácení karenční lhůty. Nedokážeme to dostatečně marketingově využít k tomu, aby lidé věděli, že to je i díky nám,“ dodal Šulda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/volbyolomouckykscm2020

Štítky politika, ksčm, volby, zastupitelstvo, komunisté, šulda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.