pondělí 29. dubna 2024 Robert

O volby z auta byl malý zájem, členové komise v ochranných oblecích si krátili čas čtením

Enormně nízký zájem o volby z auta v drive-in stanovištích zaznamenaly téměr všechny volební komise po celé České republice. Do druhého kola senátních voleb měli dnes možnost volit ti, kteří jsou v karanténě nebo v domácí izolaci kvůli nemoci COVID-19. Drive-in stanovišť bylo po celé České republice celkem 44. Mnohá místa však během celého dne zela prázdnotou.

"Totálně mrtvo. Je to festival ztraceného času," řekl muž, který dohlížel na příjezd vozidel do areálu Správy silnic Olomouckého kraje. V Olomouci se v drive-in stavovišti potýkali s absolutním nezájmem voličů.  Minulý týden na místo během prvních dvou hodin po otevření přijely zhruba dvě desítky aut. Voliči však volili i do krajských voleb. Tentokrát si členové volební komise oblečeni do ochranných obleků čas krátili například čtením. 

V Olomouckém kraji mohli voliči v karanténě či v izolaci volit také v areálu Správy silnic Olomouckého kraje ve Vikýřovicích na Šumpersku. Senátora lidé volí ve 26 obvodech.

Minulou středu měli lidé k dispozici 78 stanovišť, volili ale současně také do krajského zastupitelstva. Dnes bylo vyčleněno celkem 44 míst. 

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Redakce OD

Štítky volby, senát, 2. kolo voleb, drive-in, volby z auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.