čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Uvolněné křeslo po hejtmanovi v městském zastupitelstvu převezme historička Pavlíčková

Historička Radmila Prchal Pavlíčková (Piráti a STAN) nahradí v zastupitelstvu Olomouce hejtmana Josefa Suchánka (Piráti a STAN), který na místo v městském zastupitelstvu rezignoval. „Radmila Prchal Pavlíčková se tak zapojí do práce v šestičlenném zastupitelském klubu Pirátů a STAN v Olomouci," sdělil dnes Josef Indra z Pirátů.

„Cením si toho, že budu moci zastupitelskou funkci vykonávat a vnímám to jako velkou zodpovědnost. Myslím si, že v Olomouci je velký prostor pro změny a s kolegy zastupiteli chceme naše město nasměrovat správným směrem," uvedla Pavlíčková.

Suchánek rezignoval na funkci zastupitele města Olomouce poté, co byl zvolen hejtmanem Olomouckého kraje. „Nechci kumulovat politické funkce, to je pravda. Hlavně chci věnovat maximální možné úsilí a energii práci pro Olomoucký kraj," zdůvodnil své rozhodnutí Suchánek.

Na náhradnictví mezitím z osobních důvodů rezignoval Tomáš Svoboda, který byl při komunálních volbách první pod čarou. Dalším na kandidátce byl Jakub Nepejchal, který se ale mezitím přestěhoval z Olomouce, takže mu zaniklo právo volitelnosti do olomouckého zastupitelstva. První náhradnicí tak byla v den rezignace Suchánka historička Univerzity Palackého Pavlíčková, která zastupitelskou funkci přijala.

Po předloňských komunálních volbách v Olomouci vládne vítězné hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má čtyřkoalice většinu 26 hlasů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto STAN a Piráti

Štítky správa, Olomouc, Olomoucký, zastupitelstvo, hejtman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.