pátek 19. dubna 2024 Rostislav

POLITICKÁ KORIDA: Olomoučtí zastupitelé přejí do nového roku

Letošní poslední politická korida se nese v duchu přání do dalšího roku. Zeptali jsme se předsedů politických klubů či jejich zástupců na právě jednu věc, kterou obyvatelům Olomouce přejí. Podívejte se, jak si s otázkou poradili.

Otázka redakce:

Pokud byste občanům Olomouce mohli do roku 2021 popřát jednu věc, co by to bylo a proč? 

Otázky byly položeny předsedům zastupitelských klubů. Předsedové či jejich zástupci měli čas odpovědět do úterý 22.prosince 12:00. 


Odpovědi zastupitelů nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle času doručení do redakce:


Miroslav Žbánek (ANO 2011)

Letošní rok byl všechno možné, jen ne tuctový a nudný. Myslím, že si jej budeme všichni pamatovat. Pokud jde o rok 2021, ze srdce všem přeji, aby byl mnohem klidnější, více předvídatelný a hlavně pohodový. Přeji samozřejmě všem také spoustu energie, zdraví a dobré nálady, pokud bych ale měl vypíchnout jednu věc, tak opravdu to, aby to byl pohodovější rok. Po letošku si ho zasloužíme.

Jiří Zima (KSČM)

To je dobrá otázka, ale není na ni jednoduchá odpověď. Záleží na úhlu pohledu a celkovém myšlenkovém vnímání. Nic není pouze černobílé. S přihlédnutím k současné epidemiologické neustále se zhoršující situaci, mi nezbývá nic jiného, než popřát občanům Olomouce do roku 2021 hlavně pevné zdraví a neutuchající optimismus. Toto je v této nelehké době zásadní. Téměř vše, co k životu potřebujeme, si můžeme koupit, ale to jediné nejdůležitější bohužel ne – zdraví. 
Tak vstupme do nového roku s optimistickou náladou, zdravým duchem 
i tělem a přejme si, ať je všechno zase v pořádku jako dřív.

Michal Giacintov (KDU-ČSL)

Myslím si, že v těchto nelehkých časech je namístě popřát všem, aby se jim splnila právě ta jejich přání, která jim leží nejvíce na srdci. A to přeji nejen občanům Olomouce, ale úplně všem, rovnou celému světu. Olomouci jako městu bych pak rád popřál, ať zde vznikají právě takové stavby a projekty, které naše město zkrášlí a obohatí. Aby svojí koncepcí a podobou občany nerozdělovaly, ale spojovaly, a mohly nás vést k hrdosti a lásce k místu kde žijeme. A to je celé.

Ivo Háger (spOlečně)

Rok 2020 nám dal a stálé dává velkou lekci, proto v roce následujícím vidím velkou příležitost pro navrácení takzvaného normálního života, který nám všem tolik chybí. Pokud bych si měl vybrat pouze jednu věc, kterou bych Olomoučanům popřál, bylo by to bezpochyby ZDRAVÍ. Je to sice trochu ohrané klišé, ale po tomto roce bychom si ho měli vážit víc než kdy dřív. Je to totiž to nejdůležitější, co člověk může mít. To ostatní pak přijde samo.

Tomáš Pejpek (ProOlomouc)

Přirozeným přáním do roku 2021 je, abychom co nejrychleji, ve zdraví a s co nejmenšími škodami prošli koronavirovou epidemií a nechali ji za zády. To upřímně přeji všem čtenářům. Velké či menší zdravotní, pracovní či ekonomické obtíže, které přinesl letošní rok, se některých z nás týkají bezprostředně, nepřímo pak téměř každého. I proto bych nám přál při správě věcí veřejných méně improvizací, víc přemýšlení a plánování, méně kňourání a ublíženosti, víc odpovědnosti a odvahy a mnohem víc odbornosti a otevřenosti. Dobrý rok 2021 všem.

Jan Holpuch (ODS)

Jednu věc? To je dost málo. Nechal bych to na lidech, takže možná svobodu. Svobodu vybrat si svoje vlastní přání, mít svoje vlastní sny. A ne jedno, spousty. Vleze se do nich i to aktuální zdraví, ale taky fůra dalších věcí, o kterých víte nejlíp Vy sami. Ať se Vám ta Vaše přání plní, ať si je zaškrtáváte jedno za druhým a ať Vám do nich politici mluví co nejmíň.


Yvona Kubjatová (ČSSD)

Všem bych ráda popřála hodně štěstí. S tím ostatním si už štěstí poradí....


 

Viktor Tichák (Piráti a Starostové)

Na otázku redakce neodpověděl.


 
Martin Jirotka (SPD a SPOZ)

Na otázku redakce neodpověděl.


 

Ohodnoť článek

Štítky korida, politika, Vánoce, nový rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.