čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prezident přijede v březnu do Olomouckého kraje, návštěvy si naplánoval na Olomoucku a Prostějovsku

Prezident Miloš Zeman v březnu počtvrté navštíví Olomoucký kraj. Zatímco loni v květnu zavítal do Olomouce, Hranic, Kojetína a Města Libavá, tak letos zamíří především na Olomoucko a Prostějovsko.

Zeman na třídenní návštěvu Olomouckého kraje přijede v pondělí 20. března a ukončí ji ve středu 22. března. „Na úvod své návštěvy se Miloš Zeman setká tradičně s krajskými zastupiteli. Během tří dnů jsou samozřejmě naplánovaná i setkání s občany kraje. V letošním roce bude prezident diskutovat s veřejností na čtyřech místech Olomouckého kraje," uvedla mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová.

V předchozích třech letech prezident v Olomouckém kraji vždy navštívil i obec, která zvítězila v krajském kole soutěže Vesnice roku. "Nejinak tomu bude i letos," podotkla Navrátilová. Loni soutěž vyhrál Hněvotín na Olomoucku.

Olomoucký kraj za tři dosavadní návštěvy prezidenta Miloše Zemana zaplatil ze svého rozpočtu dohromady více než 1,1 milionu korun. Většinu nákladů tvořily výdaje za občerstvení prezidentského páru a jeho doprovodu čítajícího několik desítek lidí

Prezident Zeman od svého nástupu do funkce v roce 2013 objíždí pravidelně všechny kraje. Při dosavadních třech návštěvách postupně navštívil všech pět okresů Olomouckého kraje.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Homolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.