čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Miloš Zeman přijede v listopadu do Olomouckého kraje. Bude tu tři dny

Prezident Miloš Zeman v listopadu popáté navštíví Olomoucký kraj. Zatímco letos v březnu zamířil především na Olomoucko a Prostějovsko, nyní by měl navštívit Lipník nad Bečvou na Přerovsku či Mohelnici a Zábřeh na Šumpersku.

Zeman na třídenní návštěvu Olomouckého kraje přijede ve středu 8. listopadu a ukončí ji v pátek 10. listopadu. Návrh programu krajský úřad připravuje společně s prezidentskou kanceláří prezidenta. Program by měl být zveřejněn příští týden.

„Pan hejtman navrhl panu prezidentovi k návštěvě Lipník nad Bečvou, Mohelnici a Zábřeh, neboť to jsou poslední tři města nad 5000 obyvatel, kam při svých předchozích návštěvách regionu dosud nezavítal," uvedla Eva Knajblová z tiskového oddělení krajského úřadu. Připomněla, že prezident také obvykle navštěvuje obce, které zvítězily v krajském kole soutěže Vesnice roku. „I tuto možnost, tedy návštěvu obce Vápenná, jsme do připravovaného programu navrhli," dodala.

Prezident Zeman od nástupu do funkce v roce 2013 objíždí pravidelně všechny kraje. Při dosavadních čtyřech návštěvách navštívil všech pět okresů Olomouckého kraje. Kraj za jeho návštěvu pokaždé ze svého rozpočtu zaplatí několik stovek tisíc korun. Například první tři návštěvy prezidenta Zemana stály Olomoucký kraj dohromady více než 1,1 milionu korun. Většinu nákladů tvořily výdaje za občerstvení prezidentského páru a jeho doprovodu čítajícího několik desítek lidí

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.