sobota 4. května 2024 Květoslav

Čtenáři Olomoucké Drbny mají na facebooku jasno. V anketě o prezidentské volbě jasně vyhrál Drahoš

O tom, kdo bude po následujících pět let reprezentovat Českou republiku z pozice prezidenta, budeme oficiálně vědět až v sobotu, čtenáři Olomoucké Drbny už ale svůj názor vyjádřili. Devět dní trvající facebookovou anketu ovládl Jiří Drahoš, který si vysloužil přízeň 73 % hlasujících.

Olomoucká Drbna vytvořila anketu okamžitě poté, co bylo jasné, že do druhého kola prezidentské volby postupuje stávající hlava státu Miloš Zeman a jeho nejúspěšnější protikandidát Jiří Drahoš. Anketa byla tedy aktivní od soboty 13. ledna do neděle 21. ledna.

Svůj názor za necelých 9 dní vyjádřilo zhruba 2000 čtenářů. 73 % procent si vybralo Jiřího Drahoše, který si procentuální převahu udržoval po celou dobu trvání ankety. 

U sesterských Drben výsledky téměř stejné

Hlasování v anketě proběhlo také u sesterských Drben: u Liberecké, Brněnské, Jihlavské a Budějcké. Ze všech "drbňáckých anket" dopadl Miloš Zeman nejlépe u "domovské" Jihlavské, když obdržel nejvyšší poměr hlasů - 30%.  U Liberecké Drbny byl poměr 76 % : 24 %, u Budějcké 75 % : 25 %, Brněnské 80 % : 20 % a Olomoucké 73 % : 27 %, všechny poměry ve prospěch Jiřího Drahoše.

To vše je ale nanečisto. Nejdůležitější a opravdová volba nás čeká v pátek 26. ledna od 14 do 22 hodin a v sobotu 27. ledna od 8 do 14 hodin. Tak hlavně nezůstaňte sedět doma a jděte rozhodnout o budoucnosti našeho státu!   

 

Autoři | Foto Facebook Jiřího Drahoše a Miloše Zemana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.