čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zítra přijede do Olomouce premiér Babiš s vládou. Zavítají do Fakultní nemocnice i Muzea umění

Předseda vlády Andrej Babiš a další členové kabinetu navštíví ve středu 20. června 2018 Olomoucký kraj. Během své cesty budou jednat o průmyslové zóně v Přerově Bochoři, modernizaci Fakultní nemocnice v Olomouci i využití hotelu Strojař v Přerově. Navštíví také Muzeum umění Olomouc.

a úvod se členové vlády setkají s radními Olomouckého kraje, se kterými budou jednat o financování sociálních služeb, oblasti bezpečnosti, cestovním ruchu, rozvoji dopravní infrastruktury, zdravotnictví a regionálním rozvoji. Následně budou diskutovat se starosty měst a obcí v kraji.

V Bochoři se vláda bude zabývat rozvojem strategické průmyslové zóny Přerov-Bochoř, jejíž výstavbu schválil předchozí kabinet 11. dubna 2016, ale prozatím se nepodařilo nalézt významného investora. Ministři a ministryně si poté v Přerově prohlédnou bývalý hotel Strojař. Ten město koupilo v roce 2016 od Ministerstva obrany a nyní řeší jeho další využití.

Program středeční návštěvy:

8.15 – jednání vlády s Radou Olomouckého kraje
10.20 – setkání vlády se starosty měst a obcí
13.05 – návštěva strategické průmyslové zóny Přerov Bochoř
13.45 – prohlídka hotelu Strojař
14.45 – návštěva Muzea umění Olomouc
15.30 – návštěva Fakultní nemocnice Olomouc
16.45 – tisková konference

V Muzeu umění Olomouc se členové vlády seznámí s projektem výstavby Středoevropského centra Olomouc včetně nového architektonického komplexu. Následně ve Fakultní nemocnici Olomouc budou diskutovat s lékaři, sestrami a vedením nemocnice o modernizaci a investicích. 

Do Olomouckého kraje přijede s premiérem Andrejem Babišem také první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr vnitra Lubomír Metnar, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Jiří Milek, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. 

První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr zemědělství Milek, ministr vnitra Metnar, ministr průmyslu a obchodu Hüner, ministr dopravy Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr zdravotnictví Vojtěch a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Foto Tomáš Vodička

Štítky Babiš, návštěva, Muzeum umění, Fakultní nemocnice, vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.