sobota 20. dubna 2024 Marcela

O funkci na radnici se primátor a ministr Staněk poradí s kolegy

Olomoucký primátor Antonín Staněk (ČSSD) se zatím nerozhodl, zda po svém jmenování ministrem kultury zůstane v čele města. Jednat o tom chce s koaličními partnery i opozicí a pak se rozhodne. V Olomouci od posledních komunálních voleb v roce 2014 vládne ČSSD spolu s ODS, KDU-ČSL a TOP 09.

„V souvislosti se jmenováním ministrem oslovím koaliční partnery a nejsilnější opoziční klub v zastupitelstvu města Olomouce, abych s nimi projednal podobu svého působení ve vedení města do komunálních voleb," uvedl Staněk, který chce nejprve znát názor kolegů. „Není to jenom rozhodnutí o mně,“ podotkl.

Dosavadní olomoucký primátor si ponechá poslanecký mandát, ale už opustil post lídra kandidátky ČSSD do říjnových komunálních voleb v Olomouci.

Staněk, který je nyní také vysokoškolským pedagogem, ukončí i své působení na univerzitě. „Jmenováním ministrem a ponecháním si mandátu poslance se pro mne zásadním způsobem mění situace. Z toho důvodu, v souladu s příslušnými zákony, požádám paní děkanku Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci o dlouhodobé uvolnění pro výkon veřejné funkce a to s účinností od 1. července,“ dodal Staněk.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky politika, primátor, ministr, Staněk, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.