čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Antonín Staněk se až do komunálních voleb primátorského křesla nevzdá. Plat dá prý na charitu

Olomoucký primátor a poslanec Antonín Staněk (ČSSD), který byl minulý týden jmenován zároveň ministrem kultury, se rozhodl zastávat nejvyšší funkci na radnici až do říjnových komunálních voleb. Informuje o tom dnes Česká televize a server iDnes. Ještě minulý týden uvedl, že o svém působení na radnici bude jednat s koaličními partnery i opozicí a pak se rozhodne. Plat za funkci v době, kdy bude současně ministrem a poslancem, podle iDnes věnuje na dobročinné účely.

Staněk uvedl, že platem primátora by chtěl podpořit dobročinné účely spojené s městem. Dosavadní olomoucký primátor si ponechá poslanecký mandát, ale už opustil post lídra kandidátky ČSSD do říjnových komunálních voleb v Olomouci. Na pozici lídra místní sociální demokracie jej nahradil jeho náměstek Filip Žáček.

Staněk ukončil již také své působení na olomoucké univerzitě, kde působil dosud jako vysokoškolský pedagog na katedře společenských věd pedagogické fakulty. Minulý týden řekl, že děkanku fakulty požádá o dlouhodobé uvolnění pro výkon veřejné funkce a to s účinností od 1. července.

Autoři | Foto Blanka Martinovská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.