pátek 29. března 2024 Taťána

Česká pošta nezruší pobočku v historickém centru Olomouce

Česká pošta nezruší pobočku na náměstí Republiky v historickém centru Olomouce. Dohodlo se na tom dnes vedení pošty se zástupci olomoucké radnice, hejtmanství a Univerzity Palackého. Petici za zachování poštovní pobočky na náměstí Republiky podepsalo téměř 2500 lidí, kterým se nelíbilo původní rozhodnutí České pošty (ČP) přestěhovat toto pracoviště do nového nákupního centra Galerie Šantovka.

O zachování pobočky na náměstí Republiky dnes v Olomouci s generálním ředitelem ČP Martinem Elkánem jednal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD), primátor Olomouce Martin Major (ODS) a rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller. 
   

"Všichni přítomní se dohodli na tom, že pobočka pošty na náměstí Republiky zůstane. Na pobočce navíc zůstane zachován i rozsah dosavadních služeb," řekla  mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová, podle ní bude zároveň otevřena poštovní pobočka v nákupním centru Galerie Šantovka.
   

Záměr přestěhovat pobočku z náměstí Republiky, kde sídlila od roku 1885, do nového centra Šantovka na opačném konci centra města vedení ČP oznámilo loni. Stěhování zdůvodnilo vysokou návštěvností nákupního komplexu, jeho polohou v sousedství centra města i lidnatého sídliště Nové Sady.  
   

Se stěhováním pošty kromě obyvatel z okolí náměstí Republiky a univerzity nesouhlasilo také arcibiskupství, které sídlí nedaleko. Pobočku využívá i Muzeum umění, armáda a Vlastivědném muzeum.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.