úterý 19. března 2024 Josef

Do Olomouckého kraje zavítá na tři dny prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman má v plánu ode dneška do pátku projet při návštěvě Olomouckého kraje všechny jeho regiony kromě Jesenicka. S občany se chystá sejít v Olomouci, Prostějově, v Litovli a v Přerově. V krajském městě jej dnes čeká debata s 500 studenty Slovanského gymnázia. Ve čtvrtek jeho návštěvu okoření vepřové hody v Cholině na Olomoucku. Prezidenta dnes doprovodí jeho manželka Ivana.

Zeman se dnes sejde s představiteli kraje a Olomouce a také s olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem v bazilice na Svatém Kopečku. V podvečer zavítá mezi obyvatele na Horní náměstí do centra Olomouce.
   

Ve čtvrtek je Zemanův program zaměřen na návštěvu firem Siemens v Mohelnici a Papcel v Litovli. Zamíří také do rodné obce hejtmana Jiřího Rozbořila Choliny na Olomoucku, kde pro něj navzdory období půstu nachystali vepřové hody. Setkat se s ním budou moci tento den lidé také na náměstí v Prostějově. Páteční program je zaměřen na Přerovsko.
   

Zeman měl přijet do kraje už loni v listopadu, kvůli poraněnému kolenu ale musel cestu odložit. Olomoucký kraj plánoval, že za organizaci třídenní návštěvy prezidenta zaplatí zhruba 300.000 až 400.000 korun, což jsou zhruba stejné náklady jako u jeho předchůdce. Podle hejtmana však budou náklady nižší.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.