pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Olomouci proběhne referendum o hazardu

Zastupitelstvo města Olomouce vyhlásilo místní referendum o hazardu na termín 12. 12. 2014 v době od 14:00 do 22:00 hodin.

Zastupitelstvo města Olomouce vyhlásilo místní referendum o hazardu na termín 12. 12. 2014 v době od 14:00 do 22:00 hodin.

Otázka, o níž se bude místní referendum konat:

„Souhlasíte s tím, aby statutární město Olomouc učinilo veškeré kroky vedoucí k zákazu provozování loterií a sázkových her, zejména výherních hracích přístrojů a interaktivních videoloterijních terminálů a jiných obdobných přístrojů uvedených v § 2 písm. e), g), i), j), l), m) a n) a v § 50 odst. 3 zákona o loteriích a jiných podobných hrách, a to na celém svém území?“

Právo hlasovat v místním referendu má každá osoba, která má právo volit do zastupitelstva obce, tj.:

  • státní občan ČR, který v den konání referenda (tj. 12. 12. 2014) dosáhl věku nejméně 18 let a je v den referenda ve statutárním městě Olomouc přihlášen k trvalému pobytu,
  • státní občan členského státu EU, a to za podmínky, že v den konání referenda (tj. 12. 12. 2014) dosáhl věku nejméně 18 let a je v den referenda ve statutárním městě Olomouc přihlášen k trvalému či přechodnému pobytu. Jedná se pouze o občany členských států Evropské unie, kteří splňují podmínky pro přiznání volebního práva. Tito občané, pokud chtějí uplatnit své právo hlasovat v místním referendu, musí požádat o zápis do dodatku stálého seznamu voličů.

Hlasovací lístky se při konání místního referenda neroznášejí, jsou k dispozici v hlasovacích místnostech.

Hlasovací místnosti -dle Vašeho trvalého bydliště (zjistit můžete na www.olomouc.eu/mistni-referendum)

Občané s trvalým pobytem v sídle ohlašovny na Horním nám. č. p. 583, spadají do volebního okrsku č. 2 a jejich volební místnost je v ZŠ Komenium na tř. 8. května 29.

Více informací na stránkách města.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.