pátek 26. dubna 2024 Oto

Pozor, za pár hodin začíná hořet vatra s čarodějnicí!

Za chvíli to začne! Předzvěstí stále oblíbenějšího pálení čarodějnic byly už několik dní vystavené nastrojené postavy čarodějnic v podloubí olomoucké radnice. Na dnešek připadá slavná Filipojakubská noc a město opět zažije symbolické pálení čarodějnic.

Po úspěšných dvou ročnících oslav Filipojakubské noci je připraven další, který letos bude navíc provázet ještě bohatší program. V areálu Korunní pevnůstky čeká návštěvníky kromě tradičního čarodějnického reje a zapálení vatry, také divadelní představení, koncerty nebo tvořivé dílny pro děti. „Už první ročník pálení čarodějnic nás mile překvapil velkým zájmem lidí, proto na něj rádi navazujeme. Letos se snažíme zájem podpořit ještě pestřejším programem, který je koncipován tak, aby si v něm vybral každý z návštěvníků. Věříme, že i třetí ročník o tom přesvědčí svou pohodovou atmosférou,“ říká náměstek primátora pro kulturu Jan Holpuch.

Program v areálu Korunní pevnůstky odstartoval už v 16 hodin. Odpolední zábava je věnovaná zejména rodinám s dětmi, ale na své si určitě přijdou i ostatní, kteří mohou setrvat do pozdních nočních hodin. „O úvodní program se postará Divadlo Tramtarie. Od 17 hodin je připraven čarodějnický rej masek, který doprovodí hudební produkce, následovat budou koncerty tří hudebních skupin,“ láká na program vedoucí oddělení kultury Radim Schubert. Ústředním motivem bude zapálení velké vatry s postavou čarodějnice, kterou v 19 hodin zažehne primátor Martin Major. Hořet budou i další malé ohně, které lze využít i pro opékání špekáčků. Tajemnou atmosféru dotvoří doprovodný program i výzdoba areálu, kde nebude chybět několik dalších postav čarodějnic, které vytvořily děti z olomouckých škol, dětského domova či senioři z městských klubů.

„O zábavu dětí se letos nově postarají skauti a dobrovolní hasiči, kteří pro malé návštěvníky nachystali čarodějnickou stezku a mnoho magických úkolů. Chybět nebude ani čarodějnická dílna a malování na obličej. Kdo bude mít odvahu, může si zajít ke kartářce nebo do věštírny,“ vypočítává Radim Schubert. Ve večerních hodinách  se mohou návštěvníci těšit na vystoupení Cirkusu LeVitare s žonglérskou a ohňovou show, kterou bude doprovázet produkce kapely Live Music Superheroes. Vrcholem večera bude čarodějný ohňostroj ve 21 hodin. Program Filipojakubské noci zakončí posezení u ohňů. (bel)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.