středa 1. května 2024 Svátek práce

Podpořte statečnou fenku Sáru koupí knihy. Výtěžek půjde na pomoc zvířatům v útulku

Sára je mladá psí slečna, která se dostala útulku LOZ Olomouc letos v březnu. I přes to, že měla zlomené loketní klouby obou předních končetin, nevzdala se a bojovala.

Dva ze tří veterinářů doporučili eutanázii, ale ten třetí z útulku se rozhodl fence dát šanci. 
ZDE se můžete podívat, jak se jí dařilo během prvních šesti týdnů léčby. Ušla dlouhou cestu k uzdravení, ale povedlo se a dnes už může vesele běhat.

Tato statečná fenka Sára měla štěstí, že dostala šanci na uzdravení a dnes může radostně pobíhat venku. Ale ne každému zvířeti se dostane včasné a tolik potřebné péče. Proto je tu útulek Ligy na ochranu zvířat v Olomouci, který těmto bezbranným stvořením pomáhá. V současnosti je tam téměř osmdesát zvířecích obyvatel.

Můžete jim pomoci i vy. Stačí, když zakoupíte knihu, která mapuje zážitky Sáry od doby, kdy byla přijata do útulku až po odchod do jejího nového domova. Na stránkách knihy, která by měla mít tisíc výtisků, se seznámíte i s kočkou Vlakovkou, tetou Knedlou, starou kachnou a dalšimi.
Více informací o tomto projektu naleznete ZDE.


Malá ukázka z knihy:
„Začátek mého dalšího týdne se mi vůbec nelíbil. O víkendu byla taková zima, že jsem občas i litovala, že jsem nechtěla nosit ty plenky. Ale samozřejmě před tetami jsem na sobě nedala nic znát a chodila jsem čůrat a kakat až úplně dozadu do zahrady, aby si trošku procvičily svaly. Myslím přece na jejich dobro. Akorát vždycky trvalo, než se teta E.T. připravila na tuto dloooouhou cestu. Navlékla na sebe starou policejní bundu s kapucí, tak, že jí nebyly vidět ani oči. U toho mi vyčítavě vysvětlovala, že nemám štěkat jak pardál, že je pak ve stresu a nemůže si zapnout zip. Ve finále pak vypadala venku dost vtipně, zvlášť když si k té drsňácké bundě vzala nazouváky a pyžamové kalhoty s medvídky."
 

Autoři | Foto startovac.cz

Štítky pes, charita, zvířata, Olomouc, kniha, útulek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.