pátek 26. dubna 2024 Oto

Doručovatelka z Prostějova otvírala dopisy a osm pytlů zásilek nedoručila vůbec

Minulý rok 11. října se majitel bytu nestačil divit, když po vystěhování dosavadních nájemníků vstoupil do svého bytu v Brněnské ulici v Prostějově. Na místě nalezl větší množství nedoručených listovních, reklamních zásilek a reklamních letáků.

Protože věděl, že jeho předchozí nájemnice byla zaměstnancem společnosti poskytující doručovací služby, informoval o nálezu tuto firmu. Firma poté věc oznámila na policii. Protože se mezi ostatními nedoručenými zásilkami nelezlo i přes sto kusů otevřených, zahájili policisté ve věci úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušení listovního tajemství.
Všechny nedoručené zásilky posléze naplnily celkem osm pytlů,
“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Provedeným šetřením policisté sedmačtyřicetiletou bývalou doručovatelku vypátrali na Slovensku. Přes Okresní státní zastupitelství v Prostějově požádali slovenské kolegy o výslechy bývalé doručovatelky i jejich rodinných příslušníků.

Při výslechu tato žena nedoručení jistého množství zásilek připustila, otevření některých z nich však odmítla.
„Policisté přesto na základě zjištěných dalších skutečností zahájili její trestní stíhání. Za přečin porušení tajemství přepravovaných zpráv tak obviněné ženě v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodal k případu policejní mluvčí.

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky pošta, zásilky, dopis, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.