pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Boxerský turnaj policistů zná své vítěze. Pro svůj úspěch se nejspíš dočká dalšího ročníku

V pátek proběhl v Prostějovské tělocvičně místního boxerského klubu první ročník boxerského turnaje pro policisty. Klání se aktivně, tedy mezi provazy, zúčastnilo celkem čtyřiatřicet policistů působících napříč celou republikou.

Turnaj uspořádali členové Sportovního klubu policie Moravan Prostějov ve spolupráci s BC DTJ Prostějov za podpory statutárního města Prostějova. Záštitu nad turnajem pak převzal ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, plukovník Tomáš Landsfeld, který se zúčastnil i jeho zahájení. Z dalších čestných hostů turnaj navštívil i náměstek primátorky města Prostějova pan Pavel Smetana nebo zástupce vedoucího územního odboru Prostějov, plukovník Tomáš Adam. Rohovníci se utkali v sedmi váhových kategoriích v zápasech na tři dvouminutová kola.

Přestože se jedná o bojový sport, boje proběhly v přátelském duchu a vždy čistě a v rámci zásad fair play. Potěšující skutečností je také fakt, že nedošlo k žádnému závažnějšímu zranění. Přítomný lékař musel zasahovat jen jednou. Naštěstí se nejednalo o zranění vážné. Zřejmě nejúspěšnější „výprava“ na turnaj přijela z Pardubického kraje.

Borci tohoto kraje zvítězili hned ve dvou kategoriích (do 95 kg a nad 95 kg). Úspěch vyslanců z východních Čech doplnili i další dva policisté druhými místy (do 71 kg a do 91 kg).

Ani sportovci našeho krajského ředitelství se mezi svými kolegy neztratili. Bodovali hlavně ve váhové kategorii do 91 kilogramů, kde Petr Štolfa z Přerova obsadil třetí místo a všestranný sportovec Jiří Horký z Olomouce - extraligový boxer i atlet závodící v hodu diskem - se radoval dokonce z vítězství.
Přestože byl turnaj pro sportovce i pořadatele velice náročný, byly k jeho konci slyšet dotazy na další ročník. Z realizačního týmu pak byla k zaslechnutí i odpověď, že pokud to jen trochu půjde, druhý ročník se určitě uskuteční,“ dodal k akci policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky box, policie, Prostějov, turnaj, vítězství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.