pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kráva do Afriky, vyčištěné koryto Bystřice nebo letní kino. V Honeywellu není o akce pro zaměstnance nouze

PR článek

Víte, co je potřeba udělat, aby se kráva od Olomouce dostala až do Ugandy? Dali byste z hlavy, jak má vypadat správná masáž srdce? A cestovalo vaše dítě už někdy časem? Firemní akce pro zaměstnance jsou občas celkem nuda a nepříjemná povinnost. Ale v Honeywell Aerospace Olomouc na to jdou jinak. Skoro každý měsíc organizuje firma z Hluboček pro své lidi akci, která stojí za účast – klidně i s celou rodinou.

Jen pár kilometrů na východ od Olomouce leží Hlubočky – Mariánské Údolí. Na břehu říčky Bystřice se nachází továrna na součástky leteckých motorů Honeywell Aerospace Olomouc. Není tomu tak dávno, co si docela velká skupina zaměstnanců nazula gumáky, oblékla rukavice a během několika hodin pomohla vyčistit koryto řeky od nepořádku. Pracovníci z Honeywellu společně s dobrovolníky z Velké Bystřice a okolí, kteří každoroční akci pořádají, během dne naplnili desítky modrých plastových pytlů odpadky a domů pak odcházeli s pocitem, že firemní akce nemusí být jen nuda a ztracený čas. Naopak. Při takové akci můžete třeba vylepšit okolí své firmy a ještě při tom poznat své kolegy. 

Je úplně jedno, jestli prodáváte rohlíky, nebo vyrábíte letecké motory. Abyste se v práci cítili dobře, chce to dobrý kolektiv. A k tomu zase potřebujete, aby se lidi znali o trochu líp, než jen z dílny, kantýny, kanceláře nebo laboratoře. Honeywell během roku pořádá pro zaměstnance mnoho akci, v průměru to vychází na jednu akci měsíčně a těžko vybírat, jaká akce má u zaměstnanců největší ohlas. 

Přehled nejdůležitějších akcí pro zaměstnance v roce 2018

Březen
Mezinárodní den žen
Duben
Dobročinný blešák aneb Kráva pro Ugandu
Květen
Čištění řeky Bystřice
Honeywell Day
Květen - srpen
Do práce na kole + Tour de Honeywell
Červen
Výukový den pro děti zaměstnanců
Honeywell Cup 2018
Srpen
Promítání v letním kině
Říjen
Turnaj ve stolním tenise
Listopad
Turnaj ve volejbale
Prosinec
Mikulášské bruslení
Strom splněných přání

Libor Hrabčík s Dušanem Slimaříkem, dva ze strojařů z Honeywellu, si nejvíc pochvalují výukový den pro děti zaměstnanců. „Když jsem odvážel své malé sourozence z výukového dne, celou cestu jsem poslouchal, jak to bylo super,“ říká Libor k červnové akci pro školáky od 6 do 12 let, kteří se během dne dozvěděli o tajemstvích techniky. Letos bylo nosným tématem cestování v čase a na 150 dětí se během dne dozvídalo o technologiích od parního stroje až po 3D tisk nebo virtuální realitu. Dušan doplňuje: „Právě my zaměstnanci jsme si pro děti připravili jednotlivá stanoviště a tohle zapojení týmů mi na celé akci přijde fajn.“

Velmi oblíbené jsou i sportovní akce, třeba dlouhodobá soutěž Tour de Honeywell – týmová soutěž v ježdění na kole, do které se zapojuje kolem 150 zaměstnanců. Populární jsou i turnaje ve stolním tenise nebo volejbale, případně zápasy hokejového týmu. Petr Burian, který pracuje jako technolog, si zase cení dne otevřených dveří, protože má možnost rodině a známým ukázat, kde tráví třetinu svého dne a jaké součástky leteckých motorů vlastně v Hlubočkách vyrábí. Pro rodiny zaměstnanců je určena také akce Honeywell Day, což byl letos takový letní festivalový den, kde vystupovaly jak známé kapely, tak kapely složené ze zaměstnanců.

Při výrobě leteckých motorů je nezbytná bezpečnost práce. V podání Honeywellu to však neznamená pouze školení BOZP. Den bezpečnosti je plný praktických ukázek zákroků, které se mohou hodit každému z nás třeba ve městě nebo v přírodě.Věděli jste například, že byste při masáži srdce měli hrudní kost pacienta rytmicky stlačovat do hloubky 5-6 cm a frekvencí 100-120 kompresí za minutu? Lidi z Honeywellu to už díky Dnu bezpečnosti ví.


Čištění řeky Bystřice

Zmíněné akce mají ve firmě už tradici, další jsou však pravidelně obměňovány a firma dbá na to, aby si na své přišli jak sportovci, tak rodiny s dětmi nebo milovníci přírody. Novinkou je například bleší trh, při kterém zaměstnanci vybrali dostatek peněz, aby školákům z Ugandy zaplatili krávu i s teletem – prodej mléka pak přispívá na fungování školy. Charitativní rozměr pak mají i akce na podporu pacientů na dětské klinice v Olomouci nebo předvánoční Strom splněných přání, kdy zaměstnanci Honeywellu každý rok obdarují kolem stovky dětí z dětského domova, azylového domu nebo Klokánku.

Lucie Košáková, která má převážnou část firemních akcí na starosti, dodává, že jde o to, aby se lidé při akcích bavili a byli do nich aktivně zapojení. Buď při přípravách, nebo alespoň jako účastníci. A je taky důležité, aby měli možnost ovlivnit, jaké akce pro ně Honeywell připravuje. „Snažíme se, aby zaměstnanci mohli sladit svůj pracovní a rodinný život,“ uzavírá Lucie, „a podle zpětné vazby, kterou od nich máme, se nám to daří.“

Více o tom, jaké mají podmínky zaměstnanci Honeywell Aerospace Olomouc, najdete na www.spickovastrojarina.cz.

Štítky Honeywell, kolektiv, práce, pracovní podmínky, benefity, teambuilding

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.