sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Prostějově vznikne nový park. Nabídne nové stromy, keře i louku

Nový park plánuje vybudovat v okrajové části Prostějova tamní radnice. Náklady na projekt město odhaduje na necelých 17 milionů korun, přičemž 60 procent investice by měla pokrýt evropská dotace z operačního programu Životní prostředí. Rada města už schválila přípravu a následné podání žádosti o dotaci. Sdělil to primátorčin náměstek Zdeněk Fišer (ČSSD).

Stromy, keře i louka

„Konkrétně jde o vybudování nového městského parku jižně od ulice Okružní, na stávající ploše využívané jako orná půda, v místě, kde je plánována výstavba bytových domů," uvedl Fišer. Projekt počítá s terénními úpravami, výsadbou listnatých stromů, keřů i založením trávníku a louky s květy. „Současně bude vybudována cestní síť, retenční nádrž umožňující využívání zachycování srážkové vody a bude pořízen mobiliář, jako jsou lavičky, odpadkové koše, sedací prvky," podotkl Fišer.

Dotace by měla pokrýt šedesát procent nákladů

Radnice zároveň připravila projekt na vysazení zeleně v ulici Zahradní. „Budou zde vysazeny okrasné a ovocné stromy, keře a okrasné traviny," uvedl Fišer. Současná zanedbaná plocha bez porostu, dřevin a mobiliáře bude podle něj upravena. „Bude zde vybudován chodník, odpočívadlo s herními a pohybovými prvky, zídka, pořízen mobiliář," dodal. I na tento projekt za 2,5 milionu korun chce město získat dotaci, která by měla pokrýt šedesát procent nákladů.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky park, lavička, strom, keř, louka, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.